-->

19. februar 2015

God tur med minsten


Mor og barn på Oslo lufthavn (Avinor)
I løpet av et år reiser 250 000 spedbarn med fly til og fra Avinors lufthavner. Det kan bli en positiv opplevelse for både foreldre og barn om man planlegger litt.

Bare på Oslo Lufthavn passerer 200 000 spedbarn (i flysammenheng barn inntil 2 år) gjennom terminalen. Norges største lufthavn har gjort en rekke grep for å imøtekomme barnefamilienes behov.
Sommeren 2013 åpnet Oslo Lufthavn en familiesluse i sikkerhetskontrollen, og fjor sommer ble Fiona & Felix-konseptet lansert, der både informasjon, tilbud og funksjoner for barn/foreldre er gjort lettere tilgjengelig og gjenkjennbar.
annonse


-Ellers er det siste tiltaket et skjermet ammehjørne der barna kan mates i fred og ro, sier presseansvarlig ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher-Andersen. Han legger til at lufthavnen også samarbeider med butikker og serveringssteder få å kunne tilby barnevennlige produkter.

De vanligste spørsmålene
Westher-Andersen opplyser at noen spørsmål går igjen når foreldre skal ha de minste med på tur.

Se etter Felix og Fiona neste gang du har med de små på tur (OSL AS)
-Det dreier seg om hva de kan ha med seg gjennom sikkerhetskontrollen, enten vi snakker om mat eller bilsete. Og selv om hovedregelen er at du ikke kan ta med deg væske gjennom sikkerhetskontrollen, kan du ta med deg nødvendig barnemat og morsmelkerstatning hjemmefra. I tillegg er mange opptatt av om det er stellerom på flyplassen. Og det kan vi selvfølgelig tilby.Disse er tydelig merket med Felix & Fiona-figurene, sier Westher-Andersen.

Forbered barnet på reisen
-En flyplass kan være litt skummel for små barn, så når barnet er stort nok, kan du forberede det litt på hva som skal skje, særlig i sikkerhetskontrollen. Det er lov å ha med seg bamser, leker og puter, men barnet må overlate det til sikkerhetskontrollørene en liten stund, så objektet kan sjekkes på lik linje med annen håndbagasje. Så får barnet det tilbake. I tillegg er det greit å snakke med barnet om hva som skjer når de skal gå gjennom sikkerhetsportalen (metalldetektoren), forteller Wester-Andersen.

En annen ting foreldre bør være oppmerksomme på er at mindre barnevogner ofte kan tas med gjennom sikkerhetskontrollen, mens større vogner må sjekkes inn. Det er også avhengig av hvilket flyselskap man reiser med.

-Sjekk derfor på forhånd hva som gjelder for deg og din reise, avrunder Westher-Andersen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart