-->

3. mars 2015

På tur med bikkja


Også bikkja kan få en fin flytur (Illustrasjonsfoto)
Hvert år flyr tusenvis av hunder, katter og andre kjæledyr både innenlands og utenlands.

SAS flyr rundt 40.000 kjæledyr i året, Norwegian rundt 20.000. Begge selskapene forteller at stadig flere vil ha med seg kjæledyrene sine på reiser.

Små hunder og katter kan fly i kabinen, hvis vekten på dyr og bur til sammen er under åtte kilo. Det er ikke lov til mer enn to dyr i kabinen samtidig, og kun hvis det ikke er allergikere om bord.


De aller fleste hunder må derfor tilbringe flyturen i lasterommet på flyet. Mange hunder reiser ofte, og eierne er trygge på at det går fint. Mens andre hundeeiere er skeptiske.
annonseDe vet ikke hvordan rutinene på flyplassen er, hvordan hundene blir behandlet av stuerne eller hvordan de har det i lasterommet.

Hundeeiere som har erfaring med å sende hunder på fly, understreker en viktig ting, og det er at hundene er vant til buret de skal reise i! Det anbefales at hundene venner seg til å sove og være i buret noen uker før avreise. Det stilles spesielle krav til flybur, og de er ikke som de burene mange hunder bruker til daglig.

Behandles varsomt
Informasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS sier til VG at de har god erfaring med dyr om bord.

- Vi har et strengt regelverk, med godkjente bur, vekt osv. Dette er av hensyn til dyrets eget beste, og til flysikkerheten.

Han mener at dyr som reiser i bur i lasterommet har det bedre enn mange tror.

- Flyene har trykkabin også i lasterommet, med samme temperatur som i kabinen. Dyrene blir behandlet med varsomhet og omtanke. De blir ikke kastet inn og ut av flyet som annen bagasje, kan han forsikre.

Tidligere var dyrene utsatt for masse støy, men dette er blitt bedre med nyere fly. Men dyrene bør tåle litt støy, for det er fremdeles ikke en lydløs ferd.

Dette koster hund (og andre kjæledyr) på reise
SAS: I kabinen eller lasterommet koster det kr. 370 for innenriksturer, videre koster det kr 540,- for en flytur i Skandinavia, Europa, Tel Aviv og Tyrkia. Går turen til USA og Asia koster det 780 kroner. Alle prisene gjelder per bur og per reisevei.

Norwegian: tillater kun katt eller hund i kabinen. Prisen er kr. 300,- pr hund/ katt og gjelder pr reisevei. Prisene på transport i lasterommet varierer fra kr 399,- til 450,- alt etter hvilke byer du skal fly i mellom. Oppdaterte pristabeller finnes på Norwegians nettsider.

Widerøe: prisen for hund/ katt i kabinen er kr. 300,- og kr 400,- i lasterommet. Prisene gjelder per kjæledyr og per reisevei.

Flyselskapene opplyser også på sine nettsider hvilke attester/ sertifikater og tillatelser som eventuelt kreves, hvordan du bestiller plass til kjæledyret, oppmøtetidspunkt, informasjon om krav til bur osv.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart