-->

13. mars 2015

Parker og betal med mobilen på flyplassen


Parker og betal med mobilen (Illustrasjonsfoto OSL AS)
Avinor har inngått en avtale med EasyPark for å forenkle bilistenes hverdag når de må parkere for å fly. I første omgang innebærer avtalen at du kan bruke mobilen for å betale for parkeringen på hele 33 flyplasser i Norge.
– Blant flyplassene som nå tilbyr denne løsningen er Oslo lufthavn, Sandefjord lufthavn Torp og Moss lufthavn Rygge, forteller Stian André Holst, daglig leder i EasyPark i en pressemelding.
annonse– Avtalen med Avinor betyr at du på 33 lufthavner kan betale for parkeringen med mobilen. Du trenger altså ikke gjette på forhånd hvor lenge du blir borte, eller hvor lang tid en avskjed eller velkomst tar. Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned EasyPark-appen og deretter registrere deg som bruker, sier han.

30 prosent overbetaling
Stian André Holst sier det er vanlig å overbetale med så mye som 30 prosent, spesielt når man skal på reise. – Med EasyPark er problemet med overbetaling fjernet. Du avslutter betalingen i det du setter deg i bilen. Den brukervennlige appen er gratis og tilgjengelig for Windows, Android og iOS. Har du ikke en smarttelefon kan du betale via tradisjonell SMS eller vår Parkofon, forklarer han.

Reduserer sjansen for gebyrer
Bare i landets fire største byer deles det ut mer enn 100 000 tilleggsavgifter per år. Prisen å betale for å stå lenger enn du har betalt for er 300 kroner eller mer. – Årlig kunne 30 millioner vært spart ved å forlenge parkeringen fra mobilen. Det er gledelig at reisende fra hele 33 flyplasser nå får muligheten til å ta tjenesten i bruk, sier Stian André Holst.

Slik fungerer applikasjonen
EasyPark-appen bruker lokasjonstjenesten på mobilen, slik at du får oppgitt hvilken parkeringsplass du er på. Med geolokalisering, stor fleksibilitet og muligheter for individuelle tilpasninger får du full oversikt over parkeringskostnadene. Stian André Holst forklarer at du i appen kan notere i hvilken sammenheng parkeringen er gjort. Noe som er nyttig når parkeringen skal på en reiseregning eller viderefaktureres.

– Du endrer og legger til hvilket betalingskort som skal belastes. Du får en kvittering i appen på parkeringstid og kostnader etter at parkeringen er stoppet. Du har hele transaksjonshistorikken på et sted. Løsningen har også en funksjon som enkelt lar deg skifte mellom privat-, firma- og leiebil, avslutter Holst.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart