-->

17. april 2015

Nextjet avvikler Torp - Stockholm


Nextjet legger ned flyruta Torp - Stockholm (Växjö lufthavn)
Det svenske flyselskapet Nextjet legger ned sin flyrute mellom Sandefjord lufthavn Torp, og Stockholm lufthavn Arlanda etter 14 månedes drift.

Trafikkbildet har vært relativt stabilt, men selskapet mangler ny vekst på ruta og tar en lang sommerferie for å vurdere om de skal satse igjen til høsten.


10. februar i fjor lettet første Nextjetmaskin fra Torp med retning Stockholm Arlanda, 4. mai er det så langt satt sluttstrek for denne operasjonen.
annonse


Det svenske flyselskapet har sagt de tar et ekstra langt sommeroppholdt på denne ruta i år, og skal bruke sommeren til å vurdere om det er et marked for videre satsing til høsten.

- Resultatene har ikke innfridd våre forventninger til satsingen, vi mangler i dag vekst på denne flyruta. Vi velger derfor å ta et lengre opphold på denne ruta sier Magnus Ivarsson, administrerende direktør i Nextjet, til Osloairports.com.

Avvikler innenlandstrafikken på Torp

I en spørreundersøkelse i fjor, rettet mot bedrifter i Vestfold og Telemark svarte over 70 % av de spurte at Stockholm er den ruten som mangler på rutekartet fra Torp. Som så ofte før, synes man at det er "kjekt å ha" en flyrute, men man er ikke flink nok til å benytte seg av tilbudet og holde liv i ruta, mye kan tyde på at det samme er skjedd her.

- Hvis vi skal komme tilbake med denne ruta, må vi i løpet av sommeren greie å ta nye grep og stimulere for tilvekst på strekningen, sier Ivarsson.

Nextjet har flydd denne ruta med ca 20 ukentlige avganger. De har benyttet en Saab 340 med 33 plasser ombord.
Mellom mars 2014 og februar i år fløy også en direkterute mellom Oslo lufthavn og Vãxjö i svenske Småland. Også her var etterspørselen for tynn og Nextjet avviklet tilbudet.

Passasjerer som har billetter til etter 4. mai, blir kontaktet av Nextjet for refusjon.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart