-->

23. april 2015

SAS styrker omdømmet


SAS styrker sitt omdømme kraftig i Norge (Wikimedia)
SAS suser fra Norwegian på den årlige omdømmemålingen fra Apeland og Reputation Institute.
- Folk heier ikke lenger på Norwegian, mener administrerende direktør Ole Christian Apeland.SAS styrker sitt omdømme kraftig i Norge, viser årets omdømmemåling RepTalk 2015. SAS bedrer sin situasjon med seks poeng fra i fjor og er tett innpå betegnelsen «fremragende».
annonse


Fremgangen for SAS er formidabel, tatt i betraktning at selskapet var på randen av konkurs for litt over to år siden, skriver Aftenposten.

Norwegian klarer ikke å henge med, øker tre prosentpoeng men er 10 poeng bak SAS. Norwegian blir til og med slått av utskjelte NSB, selv om det bare er 0,2 poeng som skiller de to.

Undersøkelsen er utført før streiken i Norwegian, og konflikten som rammet tusenvis av passasjerer hver dag påvirker derfor ikke Norwegians resultater.

- Heier ikke lenger på Norwegian
– Vi ser likevel at Norwegian sliter med å komme tilbake til tidligere høyder. Selskapet har mistet posisjonen som Askeladden i luften, selskapet nordmenn heier på. Nå er det SAS som er favoritten, sier adm. direktør Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland, som står bak undersøkelsen sammen med Reputation Institute.

SAS-appen oppgradert til Apple Watch

Resultatene av RepTrak Norge 2015 viser at SAS styrker sitt omdømme til 79,3, og er bare 0,7 poeng fra kategorien «fremragende omdømme».
Norwegian krabber oppover med tre poeng etter fjorårets omdømmestup og lander på 69,5 poeng – 10 poeng bak SAS.

SAS tar også markedsandeler
Lavprisselskapet Ryanair har bunnplassering uansett bransje i RepTrak 2015 med 48,7 poeng, men har forbedret omdømmescoren med 2,1 poeng. – Ryanair viser at også virksomheter med svært dårlig omdømme kan tiltrekke kunder, hvis de bare priser seg lavt nok, sier Ole Christian Apeland.

SAS vinner over Norwegian ikke bare på omdømme. Etter at det norske lavprisselskapet har spist seg inn på SAS' dominerende posisjon i Norge gjennom flere år, er det SAS som nå øker.
I fjor hadde SAS tre ganger så høy vekst som Norwegian i det viktige innenriksmarkedet. Mens Norwegian hadde en passasjervekst på 300.000 reisende, økte SAS med 1 million reisende.

For knappe to år siden ble det igjen åpnet for opptjening av bonuspoeng på innenriksreiser, etter en forbudsperiode som SAS kritiserte, og Norwegian nøt godt av.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart