-->

21. mai 2015

Dette forstyrrer oss mest når vi flyr


Dytting og sparking i setet irriterer oss mest (Illustrasjonsfoto)
Andre passasjerer på flyet kan være veldig forstyrrende. Aller verst er dytting på seteryggen og berusede medpassasjerer viser Tickets Respons Analyse-undersøkelse. Hele 87 % mener det er verst når personen i setet bak dytter og sparker i seteryggen på stolen vår. På andre plass med 80 % kommer berusede medpassasjerer.Det er som regel noe å irritere seg over, spesielt på lengere flyreiser når voksne og barn er slitne og irritasjonsnivået øker.

annonseHvem kjenner seg vel ikke igjen i den irriterende følelsen når personen bak deg ikke klarer å sitte stille? Undersøkelsen viser at dette er det som irriterer oss mest på fly, med berusede voksne på en andre plass. Hele 87 % irriterer seg over dytting/sparking i seteryggen og 80 % irriterer seg over berusede medpassasjerer når de er ute å reiser.

- Det er tydelig vi irriterer oss mest over det som direkte påvirker vår komfort, slik som dytting/ sparking i stolryggen, medpassasjerer som klatrer over sidemann, eller forkjølede passasjerer. Vi ser derimot ikke ut til å irritere så mye oss over pratsomme fremmede, klapping ved landing, eller om betjeningen er tomme for matretten vi ønsket å bestille, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket i en pressemelding.

Barnefrie soner på fly eller soner fri for berusede voksne?
Tidligere Respons Analyse-undersøkelser viser at over halvparten av oss synes det bør finnes barnefrie soner på flyreiser som er mer enn 7 timer. Hver femte person svarte at de kunne tenke seg å betale ekstra for dette. Allikevel havner skrikende barn på femte plass på listen over hva vi irriterer oss mest over, mens berusede medpassasjerer havnet på en andre plass.

- Det er interessant å se at berusende voksne anses som mer irriterende enn skrikende barn. Om 21 prosent kan tenke seg å betale ekstra for barnefrie soner kan man lure på hvor mange som er villige til å betale ekstra for soner uten berusende voksne. Forhåpentligvis forekommer det sjeldnere, sier Wolff Andresen.

Fem på topp – Irritasjonsmomenter på fly
  1. Passasjerer som dytter/sparker i seteryggen, 87 %
  2. Berusede passasjerer, 80 %
  3. Passasjerer som spiller spill med lyden på (f.eks. Ipad eller på mobiler) 67 %
  4. Veldig forkjølede passasjerer, 65 %
  5. Barn som hyler/ gråter, 63 %


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart