-->

26. juli 2015

Fallende kronekurs hindrer ikke reiselystne nordmenn


Nordmenn reiser som før, tross fallende kronekurs (Ticket AS)
- Reisemål som Spania, Hellas og USA er fortsatt populære, mens færre reiser til London. 3 av 10 planlegger å reise på flere feriereiser i sommer enn i fjor, til tross for at den norske kronen har svekket seg mot både euroen, dollaren og pundet. Livssituasjon har større betydning for valg av reiser enn faktorer som verdensøkonomi og valutakurs.Bare 3 prosent lar seg påvirke av kronekursen når de velger hvor mye de skal reise. Det viser Tickets Respons Analyse-undersøkelse.
annonseNordmenns reiselyst er på topp i sommer. 69 prosent planlegger å reise utenlands i sommer og 27 prosent planlegger flere feriereiser enn i fjor. Det som har størst påvirkning på hvor mye vi reiser er egen familiesituasjon (26 prosent) og arbeidssituasjon (26 prosent), etterfulgt av endret reiselyst (21 prosent).

- Livssituasjon har større påvirkning enn andre faktorer når vi velger hvor mye vi skal reise i sommer. Verdensøkonomien, norsk politikk og kronekursen påvirker knapt reiselysten, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Spania og Hellas er favorittene
Den fallende kronekursen ser heller ikke ut til å påvirke valg av reisemål i stor grad. Dette viser bestillingsstatistikk til Spania og Hellas i sommer, som fortsatt er like populære som tidligere.

- Spania og Hellas er sommerens mest populære reisemål, til tross for at kronen har svekket seg mot euroen. Spania det mest populære reisemålet, tett etterfulgt av Hellas. Både Spania og Hellas har en økning i antall reisende i sommer sammenlignet med i fjor, sier Wolff Andresen.

USA blir mer populært
At dollaren har økt i verdi har ikke påvirket nordmenns lyst til å reise til USA. Bestillinger av reiser til USA i sommer har økt sterkt hele våren, og 13 prosent flere reiser til USA i sommer enn sommeren i fjor. Flere flyselskap flyr til USA, noe om fører til prispress blant flyselskapene og rimelige flybilletter.

- Mange mener fortsatt at de får mye opplevelse for pengene når de reiser til USA. Flere velger kombinasjonsreiser der de opplever flere ulike steder, gjerne ved å leie bil, eller kombinere strandliv og cruise. Tilbudet av rimelige flybilletter til USA er med på å gi økt USA-trafikk, sier Wolff Andresen.

Nedgang i antall reisende til London
London er det eneste unntaket, og har hatt en nedgang i antall bestillinger i sommer. Isteden ser Ticket en økning til prisvennlige storbyer som Praha og Krakow.

- I fjor økte London sterkt, mens i år har antallet reisende til storbyen sunket. Antall reisende til storbyene går i bølger, og mange som valgte London i fjor, vil kanskje velge en annen by i sommer. At London er en by mange forbinder med shopping kan gjøre at valutakursen har større påvirkning, avslutter Wolff Andresen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart