-->

5. august 2015

Forenklet transfer starter opp 1. september


Gardermoen starter forenklet transfer neste måned (OSL AS)
Regjeringen besluttet i juni 2014 å innføre «forenklet transfer» på Oslo Lufthavn. Prøveordningen trer i kraft 1. september under det nye navnet «Connecting Norway», men vil kun gjelde for et fåtall passasjerer!

- Dette er en prøveordning, som i første omgang gjelder for deg som reiser via Oslo Lufthavn med SAS, Norwegian eller Widerøe.I starten vil ordningen gjelde for alle flyvninger fra Milano. Deretter vil vi gradvis inkludere flere flyvninger og flyselskaper, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas og legger til:
annonse
3062014 new Image Banner 336 x 280


- Slik sikres det at man har en gjennomtestet og god løsning når prøveordningen etter hvert gjelder for majoriteten av passasjerene som mellomlander på Oslo Lufthavn med gjennomgående billett.

Lettere reise – bedre reiseopplevelse
Prøveordningen er for deg som kommer fra utlandet og skal videre med fly i Norge. Det innebærer at du slipper å hente bagasjen i bagasjehallen og levere den på nytt. I stedet kan du gå direkte fra flyet til et nytt tollområde i avgangshall utland, hvor du går gjennom tollen. Derfra går du rett inn i avgangshallen for innlandstrafikk. All tollbehandling foretas på Oslo Lufthavn.

- Det betyr at du slipper å passere en ny sikkerhetskontroll, og du får kortere vei å gå. Målet er å gi deg som mellomlander på Oslo Lufthavn en enda bedre opplevelse, sier administrerende direktør, Øyvind Hasaas.

Det er viktig å merke seg at de som ønsker å handle Duty Free-varer må gjøre dette i Duty Free-butikken på avgang, før du passerer gjennom tollen.

Kun for passasjerer med gjennomgående billett
Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen din er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet. Reiser du for eksempel fra Milano til Bardufoss, men mellomlander på Oslo Lufthavn, vil det stå BDU på billetten din hvis du har gjennomgående billett.

Majoriteten av passasjerene som mellomlander på Oslo Lufthavn har i dag en slik gjennomgående billet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart