-->

5. august 2015

Wizz Air åpner ny rute til Sofia


Alexander Nevsky katedralen i Sofia (Wikimedia)
Lavprisselskapet Wizz Air har i dag annonsert sin 13. direkterute fra Sandefjord lufthavn. Denne gangen er den Sofia, Bulgarias vakre hovedstad som blir knytt sammen med Torp.

Selskapet skal fly to ganger i uka, med oppstart i slutten av mars.
I underkant av halvannen million innbyggere bor i Sofia som ligger nord i Bulgaria, ved foten av Vitosha fjellene. Byen er ikke like arkitektonisk prangende som andre østlige hovedsteder,
annonse
72 Hour Sale Image Banner 356 x 230


eksempelvis Budapest, men varter allikevel opp med en del kulturelle og historiske monumentariske perler som Alexander Nevsky katedralen, Boyana kirken, det Nasjonale Historie Museet og St. Sofia kirken for å nevne noen. De er godt bevart og gir et interessant dykk inn i Bulgarsk historie og kultur. Nasjonalmuseet inneholder blant annet 6000 år gamle gullskatter fra Varna – den velkjente bulgarske kystbyen, og er absolutt verdt en tur.

Finn gode hotelltilbud i Sofia

Shopping
Prisnivået i Bulgaria er lavt, - et av de billigste turistmålene i Europa, og man får mye igjen for pengene når man benytter seg av de mange shoppingmulighetene i byen, hvis man holder seg unna de nye butikkene, vel og merke. For Sofia og Bulgaria er et sted i utvikling, og vestlige aktører har kommet på banen med nyåpnede butikker og varer i norske prisklasser.

Hovedhandlegaten heter Vitosha Boulevard og frister med flotte håndlagde produkter og matvarer, og her er det enda muligheter for gode kjøp, spesielt på bulgarske varer.

Den nye ruta starter opp i slutten av mars neste år med denne rutetabellen:

Torp - Sofia
Avg TorpAnk. SofiaUkedagOppstart
08:5513:05man + fre28.03.2016
Avg. SofiaAnk. Torp
06:0508:25man + fre01.04.2016
Alle tider er lokale

Billetter til den nye ruta er lagt ut for salg, og kan bestilles her

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart