-->

14. august 2015

SAS lanserer billigbillett


SAS skal selge billigbillett uten innsjekket bagasje (SAS Group)
Denne høsten er det duket for en «nyvinning» fra SAS, som skal teste ut et konsept med en billigere billett kalt «SAS Go Light». Denne tilsvarer det som i dag er selskapets standardbillett, «SAS Go», men inkluderer ikke innsjekket bagasje. Den nye billettklassen innføres på bakgrunn av tilbakemeldinger fra kundene, opplyser Stephanie Smitt Lindberg, sjef for produktutvikling og kundelojalitet i SAS.


– Mange kunder har uttrykt ønske om å kun betale for de tjenestene behøver, og mange reiser lett med kun håndbagasje. Derfor lanserer vi dette konseptet,
sier hun til E24. Den nye billetten vil ligge omtrent 120 svenske kroner under «Sas Go» i pris. Nyheten ble først omtalt i svenske Dagens Nyheter.

Likheter med konkurrentene
Oppvakte lesere vil muligens allerede ha merket seg at det nye SAS-konseptet høres kjent ut. Det er nemlig til forveksling likt for eksempel Norwegians «LowFare», og også modellen til selskaper som Ryanair er bygget på at bagasje ikke er inkludert.

– Vi har hele tiden vært opptatt av at de reisende skal ha valgfrihet. Dette er en modell som har fungert bra hos oss, og som kundene setter pris på, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Til tross for likheten mener Stephanie Smitt Lindberg imidlertid at det totale tilbudet til SAS gjør at selskapet skiller seg ut i mengden.

– Om man ser på hva vi tilbyr, med 24 timers åpent kjøp, mulighet for «fast track», fritt setevalg innen 22 timer fra avgang, svært høy punktlighet og et stort rutenettverk, mener jeg at vi har et bra tilbud, sier hun.

– Er dere bekymret for at kundene kan oppfatte den nye billetten som «standardbilletten», og at de dermed må betale ekstra for å ta med seg bagasje?

– Nei, vi beholder jo «SAS Go» og «SAS Pluss». Dette er konsept der reisende uten bagasje kan kjøpe billigere billetter, sier hun.

Testes til høsten
Den nye billetten vil først tilbys som et pilotprosjekt på utvalgte destinasjoner. Dette inkluderer reiser mellom Skandinavia og Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Nederland og Spania, og inkluderer dermed reiser til og fra Gardermoen.

– Vi starter testingen den 8. september og vil fortløpende vurdere om konseptet møter forventningene. Så vil vi eventuelt rulle det ut i resten av Europa, sier Lindberg.

For reisende som vurderer å kjøpe den nye SAS-billetten kan det være verdt å merke seg at man bør være ganske sikker på at det ikke dukker opp et bagasjebehov rett før avreise:

Dersom man kjøper et ekstra kolli på forhånd, vil dette koste 185 kroner på nettet.
På flyplassen blir det dyrere, og man må ut med hele 409 kroner. Skal man faktisk sjekke inn koffertene, bør man altså helst kjøpe en «SAS Go»-billett fra begynnelsen av.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart