-->

18. oktober 2015

Jeg elsker Barcelona, nei vent, jeg elsker Madrid!


Tapasrunde: Gjør middagen til en opplevelse
(Foto: May Linn Walderhaug/ Berg-Hansen)
Barcelona er absolutt en fantastisk by. Jeg har vært der mange ganger. Men Madrid er min nye favoritt i Spania. Vil du vite hvorfor?

Madrid er Spanias hovedstad, en storby, uten strand og uten innsjø. Som nordmenn flest har jeg en tendens til å peke meg ut kystbyer når jeg skal velge reisemål. Det er noe ved sjøen som appellerer, jeg vet ikke hvorfor. Jeg skulle jo tro at jeg fikk nok av hav her hjemme?Så Madrid har ikke blitt prioritert, ikke før nå.
annonse
Autumn Sale Image Banner 300 x 250

En liten stor by
Med 6 millioner innbyggere i stor-Madrid sier det seg selv at dette er en stor by, hele Norge får jo plass her. Men det føles ikke slik, tvert imot.

Med det historiske sentrumet som utgangspunkt har du alt du trenger i gangavstand. Det bugner av restauranter, små butikker, store butikker, uteservering – og det er masse liv i gatene – hele døgnet!

Autentisk
Det beste jeg vet når jeg besøker nye steder er å gå gatelangs. Eller sitte gatelangs. Eller begge deler, helst i intervaller. Jeg elsker å føle på atmosfæren, se på byen og folkene som bor der.

I realiteten er det jo som oftest turister som ser på hverandre fra hver sin fortausrestaurant, men ikke i Madrid. Her er det faktisk hverdagslivet som sakte siger forbi. Familier på handletur, på vei hjem fra jobb og skole, tenåringer som henger med venner. Madrid er ikke så «touristic» som andre spanske byer. Det er bare å sette seg godt til rette og ta inn kulturen, men husk solkrem!

Bestill Madridbillettene her, fra 495,- én vei!

Så hva skal du gjøre i Madrid?
People-watching er gøy, men du må gjøre noe mer. Og Madrid har mye å tilby! Her er mine anbefalinger:

Flamenco-show:
Selv om flamenco opprinnelig kommer fra sørligere trakter, er det i Madrid de beste danserne kommer for å slå gjennom.

Dra på fotballkamp:

Opplev ekte fotballglede i Madrid (Real Madrid CF)
Min interesse for fotball er ikke akkurat på topp, jeg kunne minimalt om Ronaldo, Rodriguez og laget jeg skulle se. Jeg tenkte det ville bli en OK opplevelse, men det skjedde noe på vei til setene, der vi gikk opp og opp og opp trappene, sammen med tusenvis av andre. Det er noe smittsomt med en slik stemning.
Før jeg visste ordet av det satt jeg på kanten av setet og holdt pusten med blikket limt på ballen, som var farlig nær nettet bak Real Madrid. Plutselig var jeg Real Madrid tilhenger, det var ikke mulig å stå imot. Jeg drar mer enn gjerne på kamp igjen!

Neste gang vil jeg prøve å få med meg byens andre lag: Atletico Madrid. Mens Real Madrid er historisk sett overklassens lag, og en stor pengemaskin er Atletico Madrid arbeiderklassens lag. I sin tid ble dette laget grunnlagt at tre baskiske studenter. Er det ekte følelser, patriotisme, og kampsanger du vil ha, har jeg hørt at dette er laget å se.

Dra på museum:
Madrids museer er i verdensklasse, og her er mange å velge mellom!

Tapasrunde:
Gjør middagen til en opplevelse. Ta turen inn på en av de smale «barene», og spør etter stedets spesialitet. Spis én rett, og rusle videre til neste sted. De beste stedene har bare ståplass, og er ofte fulle både innenfor og utenfor døren. Men det er alltids plass til en til. Restaurantene holder god standard, det er vanskelig å velge «feil».

Takterrasse-hopping:
I Madrid er noen av de beste barene skjult fra gatenivå, men vet du hvor du skal gå, så får du en fantastisk kveld! Vil du på en takterrasse, er ME Madrids terrasse et must.

Har du litt mer tid kan du dra på fjelltur, Madrid ligger bare 40 minutters kjøring fra gode dagsturer i fjellet. Du kan også oppleve Madrid til sykkel!

Finn de beste hotellene i Madrid

Når skal du dra?
Sommeren kan bli svært varm, og vinteren kald. Beste tid er vår og høst, hvor temperaturene kan være veldig fine. Ønsker du lite folkeliv, kan august være et godt alternativ. Da ferierer innbyggerne på hyttene i fjellene rundt Madrid.

Fra Oslo lufthavn flyr Norwegian til Madrid hele året.

Artikkelen er i sin helhet skrevet av May Linn Walderhaug, reiserådgiver hos Berg-Hansen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart