-->

22. oktober 2015

Widerøe overtar SAS` bakketjenester i Norge


Widerøe skal drive bakketjenester i hele Norge (Widerøe)
SAS og Widerøe har signert en avtale som innebærer at Widerøe Ground Handling (WGH) overtar virksomheten til SAS Ground Handling (SGH) i hele Norge, bortsett fra på OSL fra 1. februar 2016.Det medfører at WGH vil overta medarbeidere, bygninger, utstyr og
annonsehandlingkontrakter på 14 flyplasser i Norge. Samtidig har SAS inngått en handlingavtale med WGH de neste fem årene.

– WGH har en enestående kompetanse i å drifte lokale og regionale flyplasser, og når vi nå slår disse kreftene sammen med alle de dyktige folkene i SGH er jeg sikker på at vi sitter med en solid vinnerformel, sier styreformann i WGH, Stein Nilsen.

– Overtagelsen av SGH gjør Widerøe Ground Handling til Norges største aktør innenfor bakketjenester på norske flyplasser, konstaterer Nilsen.

Avtalen forutsetter at samtlige medarbeidere overføres fra SGH til WGH.

Samtidig med avtaleinngåelsen med SAS er lederkabalen i WGH også ferdigstilt. Ny administrerende direktør i handlingselskapet blir Widerøes assisterende driftsdirektør, Christian Skaug.

Det nye selskapet skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder, men har også ambisjoner om å vokse på flyplassene de er etablert på. WGH har i høst inngått en avtale med Wizzair og KLM på Torp som en del av den strategiske satsingen på bakketjenester i Norge.

– WGH kan oppfattes som en mer nøytral aktør for de europeiske flyselskapene, og slik sett kan det være lettere for oss å få handlingavtaler med disse, enn det har vært for SAS, sier Nilsen.

– Med denne overtagelsen skal vi sikre en god drift for alle våre kunder, og et godt produkt ut til passasjerene på vegne av flyselskapene vi jobber for, sier Stein Nilsen, som ikke tror det blir noen kulturkrasj når mange ansatte skal tas inn i Widerøe Ground Handling.

–Begge virksomhetene har stort kundefokus og mange av de samme verdiene allerede. I framtiden vil det fortsatt handle om å vise pålitelighet, entusiasme, omtanke og folkelighet overfor våre kunder. Dette ser jeg i begge selskapene hver dag, konstaterer Stein Nilsen.

Widerøe Ground Handling er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 220 medarbeidere og betjener i dag 29 flyplasser i Norge.

WGH vil etter overtagelsen av SGH operere på 42 flyplasser i Norge, med om lag 1600 medarbeidere og en forventet omsetning på 1milliard kroner.

Widerøe Ground Handling er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 220 medarbeidere og betjener i dag 28 flyplasser i Norge.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 3,8 milliarder kroner. Selskapet frakter nær 3 millioner passasjerer i året og trafikkerer 47 flyplasser i inn- og utland, sommerruter inkludert.

Widerøe har mer enn 450 avganger daglig, og flyr til dobbelt så mange flyplasser i Norge enn noe annet flyselskap. De kommersielle rutene utgjør i dag 60 prosent, mens anbudsrutene på kortbanenettet utgjør 40 prosent av Widerøes virksomhet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart