-->

7. november 2015

Nordic Aviation Group inn for Estonian Air


Adria Airways skal hjelpe Nordic Aviation Group (Wikimedia)
Den estiske staten opprettet tidligere i høst et nytt selskap som skulle overta hvis Estonian Air slo seg konkurs. Lørdag ettermiddag ble det klart at så er skjedd og Nordic Aviation Group setter igang allerede søndag morgen.

Det betyr at blant annet at flyruta mellom Oslo lufthavn og Tallinn fortsetter.Nordic Aviation Group (NAG) har så langt hverken egne fly eller mannskap. De går ut i markedet og leier kapasitet på sine ruter.
annonse

Slovenske Adria Airways stiller sine driftsertifikater til disposisjon samt sitt billetteringsystem, mens NAG får hjelp av flyselskap som BMI, Trade Air, NextJet og Carpatair som stiller med fly og mannskap for å gjennomføre selve flyvningene. Adria Airways vil også stille med fly og mannskap underveis.

Estonian Air er konkurs

Oslorute består
Våre kilder bekrefter lørdag kveld at Nordic Aviation Group fotsetter 8 av Estonian Airs ruter. Blant disse er ruta mellom Oslo og den estiske hovedstaden Tallinn. Etter planene blir det to daglige rundturer, som i dag.

Trondhjemsruta til Tallinn fortsetter også - en ren weekendrute, avgang hver fredag og søndag.
NAG skal fortsette flyrutene fra Tallinn til Amsterdam, Brüssel, Kiev, København, Stockholm og Vilnius. De starter også en Münchenrute i desember. Moskva og St. Petersburg er foreløpig ikke aktuelle da Estland og Russland må reforhandle de bilaterale avtalene mellom landene.

En representant for styret i Nordic Aviation Group understreker overfor estiske medier at det nye selskapet ikke har noe med Estonian Air å gjøre, man starer med blanke ark. De ser for seg at selskapet etterhvert får seg eget driftsertifikat (AOC), egne fly og mannskap. I tillegg skal de finne et navn på flyselskapet og bygge opp en merkevare. Om selskapet skal gå inn å prøve å få kjøpt fly fra Estonian Airs konkursbo sies det ikke noe om.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart