-->

20. november 2015

Norwegian satser stort på flybonus


Norwegian satser stort på sitt bonusprogram, Norwegian Reward
Lave priser alene ikke nok for å vinne flykrigen i Europa. Norwegian storsatser med utvidet bonusordning. Forbrukerrådet advarer mot utviklingen.

Flypassasjerer har en glupsk appetitt på bonus. Det vil Norwegian utnytte, og foretar en storstilt omlegging av sitt bonusprogram.



- Viktigst for kundene er fortsatt lave priser, men det er også blitt stadig mer nødvendig å kunne by våre reisende tilleggsgoder – både på bakken og i luften.
annonse



Derfor satser vi nå bredt på å bygge ut vårt bonusprogram, sier selskapets kommersielle direktør, Thomas Ramdahl, til Stavanger Aftenblad.

Norwegians skandinaviske hovedkonkurrent SAS har de siste årene drevet en målbevisst strategi for å bygge lojalitet med sitt velkjente Eurobonus program. Norwegian har gått litt stillere i dørene med sitt program som heter Norwegian Reward.

Nå lanserer selskapet en omlegging som kan gi stor bonusoptjening, på et nivå som ikke mange andre selskap kan matche. Aller mest får de som i tillegg bruker kredittkortetet fra flyselskapets egen bank, Bank Norwegian.

Voldsom vekst i nye markeder
Den norske lavpriskometen har i løpet av få år opparbeidet seg 3,7 millioner lojale kunder. Medlemsmassen vokser med 750.000 nye i år. Det er over 2000 nye kunder hver eneste dag.

- I nye markeder, spesielt England og Spania, ser vi en voldsom medlemsvekst, uten at vi gjør noe spesielt for å markedsføre vårt rewardprogram. Dette er noe folk forventer å finne hos et flyselskap i dag, sier Ramdahl.
Det har fått Norwegian til å ville satse enda kraftigere.

- Vårt nye tilbud er basert på at passasjerene raskt skal oppnå bonusfordeler. Den første bonusen kan man hente ut etter bare tre tur/retur-reiser, forteller ansvarlig for Norwegian Reward, Brede Huser.

Slik vil bonusen bli
Men i stedet for å friste passasjerer med gull- eller diamantkort som hos SAS, får medlemmene hos Norwegian velge om de vil ta ut bonusen i form av ekstra mange bonuspoeng, få gratis setevalg, gratis hurtigkø på flyplassen eller å kunne ta med bagasje uten ekstra betaling.

- Jo mer folk reiser, jo flere gratis tilleggsytelser kan de velge seg. Så selv om man ikke reiser så veldig ofte, skal man kunne oppleve å få en bonus hos oss, sier Huser.

Norwegian arbeider dessuten med å bygge ut sitt partnerprogram, det vil si at man kan oppnå flybonus ved å handle hos utvalgte firmaer.

SAS varsler ny omlegging
- Vi deler ut titalls millioner bonuskroner til våre medlemmer, samtidig som de får gunstige tilbud fra partnerne. Dette vil vi derfor se mer av fremover, sier Huser.

Også hos SAS jobbes det med å bygge ut bonustilbudet:

- EuroBonusprogrammet er et verktøy i vårt arbeid med å kunne gi mer personlig service gjennom tjenester og produkter tilpasset individuelle behov, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Han varsler at det om ikke lenge vil bli lansert en ny omlegging i SAS’ bonusprogram.

Advarer mot bonusfelle
Forbrukerrådet advarer reisende mot å tro at ikke bonusordningene hos Norwegian og SAS har en pris:

- Det er lett å glemme at bonusen bakes inn i billettprisen. Bonusprogrammene gjør det vanskelig å gjennomskue hvilke fordeler du faktisk får, sier direktør Audun Skeidsvoll i forbrukerpolitisk avdeling i Forbrukerrådet.

Han mener at all erfaring tilsier at konkurransen svekkes og prisene øker med bonus.

- De som får mest glede av ordningen er forretningsreisende som ikke selv betaler for reisen, sier Skeidsvoll.


FAKTA: BONUS I LUFTFARTEN 

Både Norwegian og SAS har sine bonusprogrammer, der man får bonus for hver gang man reiser med fly eller handler hos eksterne partnere. 

SAS har valgt å satse på en opptjening som gir status i form av diamant- og gullkort som de høyeste, mens Norwegian har valgt å la folk ta ut bonus (cashpoints) som hel- eller delbetaling av nye flybilletter. 

Den nye ordningen hos Nowegian vil være slik: 

Nye fordeler til Reward-medlemmene kommer i tillegg til ordinær CashPoint-opptjening, og hver fordel beholdes minst 12 måneder frem i tid. 

Etter tre tur/retur får man 2 prosent ekstra CashPoints-opptjening, for noen kan de bety 22 prosent bonus, siden de i dag opparbeider 20 prosent på de dyreste billettene. 

Etter seks tur/retur-reiser kan man velge en ny fordel: ytterligere 2 prosent ekstra CashPoints-opptjening, gratis setereservasjon eller gratis hurtigkø (Fast track) på flyplassene. 

Etter ni tur/retur-reiser kan man også velge gratis bagasje.



www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart