-->

17. desember 2015

Iberia Express kommer til Oslo


Iberia Express åpner ny rute fra Oslo til Madrid (Wikimedia)
Juni neste år kan Oslo lufthavn ønske en ny aktør velkommen til flyplassen. Da starter Iberia Express opp sin ny rute fra Madrid i Spania til Oslo.

Spanias hovedstad preges av kunst og kultur, tapas, rytmer og liv. Med rundt fire millioner innbyggere er det en storby, men med lokal sjarm. Madrid ligger omtrent midt i Spania, ved elva Manzanares, og blir regnet som et viktig sted for handel og kultur.


Iberia Express kommer til Oslo lufthavn første gang den 18. juni og skal fly fra Gardermoen til Madrid to ganger i uken, hver onsdag og lørdag.
annonseFlyselskapets Oslorute er en del av en ekspansjon med ni nye internasjonale ruter som starter opp neste sommer. I Norden kommer også Reykjavik og Gøteborg på rutekartet.


Madrid, Puerto del Sol (Wikimedia)
Det mangler ikke på ting å gjøre i den spanske hovedstaden, det finnes utallige kafeer, restauranter, utesteder, butikker for shopping i alle prisklasser, og hundrevis av arkitektur perler som middelalderske kirkebygg og klostre. Her finner man det Kongelige slottet Palacio Real, et fantastisk visuelt syn i italiensk barokkstil, med dekorasjoner over både vegger og tak.
Det er også her det velkjente Prado museet ligger, og i denne byen Picasso studerte med nettopp mesterne i Prado. Madrids pulserende rytmer gir også stivbente nordmenn latinsk blod i årene, og mang en nordmann har våknet med minner om seg selv som en flamencodansende herlighet etter å ha observert hvordan det gjøres på en av byens mange Flamencobarer.

Mange av de utallige utestedene slipper forøvrig ikke taket før morgensolen igjen lyser deg inn til en ny dag med serranoskinke, manchegoost og riojavin, som alle dager i Madrid bør inneholde, hvis man ikke velger å fortsette på morgenklubbene som åpnes rundt klokken syv.

Iberia Express
er datterselskapet til det spanske flyselskapet Iberia. Iberia Express startet opp i 2012 og tar seg av en del av kort- og mellomdistanseflygningene for morselskapet. En viktig del av datterselskapets jobb er å feede reisende inn til Madrid fra europeiske byer, for så å la morselskapet ta seg av langdistanseflygningene, blant annet til Latin Amerika. Selskapet er tilknyttet flyalliansen OneWorld.

Rutetabellen blir som følger:

OSLO - MADRID
Avg. OsloAnk. MadridUkedagOppstart
    00:30    04:20tors + sønd19/06/16
Avg. MadridAnk. Oslo
    20:10    23:55onsd + lørd18/06/16
Kilde: Iberia Express


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart