-->

17. desember 2015

Ryanair avvikler base på Rygge


Ryanair stenger Ryggebase hvis flyseteavgiften innføres (wikimedia)
Ryanair bekrefter at de kommer til å stenge sin base på Rygge fra 1. november neste år dersom flyseteavgiften blir innført i Norge.

Det vil trolig bety at antall ruter med det irske lavprisselskapet vil reduseres med 50 prosent. Det sier Ryanairs kommersielle direktør, David O'Brien, til NRK.O'Brien var i møter med finansminister Siv Jensen tidligere torsdag og orienterte henne om Ryanairs planer dersom flyseteavgiften innføres.
annonse
Tripadvisor NO 425x600


– Jensen kalte oss inn til møte. Det var fint å møte henne og si våre meninger om avgiften. Hun var interessert i høre om konsekvensene, men jeg kan ikke si noe om hennes syn på saken, sier O'Brien.

Høring om avgiften
O'Brien sier at avgiften er et resultat av en feilslått politikk og vil skade norske interesser.

– Våre flybilletter har en gjennomsnittlig pris på 45 euro. Avgiften på 9 euro utgjør 20 prosent av det. Våre passasjerer vil ikke betale dette beløpet, og vi vil ikke kreve det av dem, sier O'Brien.

Les alt om den nye flyavgiften og konsekvensene av den

Finansminister Siv Jensen sier at hun er opptatt av å ha god dialog med flyselskapene, og vil ta med deres synspunkter inn i en høring om avgiften.

– Det er viktig å høre på så alvorlige innvendinger som dette. Nå skal vi sende avgiften ut på høring, før den eventuelt blir en realitet i april. Da må vi få all relevant informasjon på bordet, sier Jensen til NRK.

– Flyplassjef: – Vi må legge ned
For et par dager siden ble de ansatte på Moss lufthavn Rygge orientert om at arbeidsplassene forsvinner dersom avgiften ble vedtatt.

Da sa administrerende direktør ved Rygge sivile lufthavn AS, Pål Tandberg, at flyseteavgiften vil føre til dramatiske konsekvenser og at flyplassen nedlegges neste år. Torsdag gjentar han budskapet.

– Det er dramatisk. Med 50 prosent bortfall av volumet får vi et trafikkgrunnlag på Rygge som gjør at vi må legge ned hele flyplassen. Det er fordi vi vil tape over hundre millioner kroner i året, sier Tandberg til NRK.

1000 arbeidsplasser vil gå tapt
Tandberg sier at mange kommer til å miste jobben på flyplassen om Ryanair gjør som flyselskapet nå sier.

– Vi må i så fall kjøre en styrt avvikling fram mot 1. november. 1000 arbeidsplasser vil gå tapt. De har vi brukt 7 år på å bygge opp. Vi synes det er fryktelig leit at en slik avgift skal komme inn som lyn fra klar himmel, sier han.

Da neste års statsbudsjett ble presentert forrige måned, ble det klart at samarbeidspartiene er enige om å innføre en avgift på 80 kroner pluss moms på flyreiser. Denne avgiften vil gi totalt 1 milliard kroner i inntekt til staten. Avgiften blir etter planen innført 1. april.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart