-->

16. desember 2015

Nesten en milliard i overskudd for SAS


SAS kan vise til overskudd for første gang på flere år (Wikipedia)
Flyselskapet SAS kan vise til et resultat etter skatt på 956 millioner svenske kroner de siste tolv månedene. Det er første gang på flere år at selskapet kan vise til overskudd.
Før skatt var resultatet for årsperioden november 2014 til oktober i år på 1.417 millioner svenske kroner. I samme periode året før gikk SAS på et underskudd med 918 millioner svenske kroner.
annonseDe siste årene har SAS kuttet kostnadene med mange milliarder kroner. Men det er ikke nok. Det trengs ytterligere kutt fordi driftskostnadene har økt det siste året, ifølge SAS-sjef Rickard Gustafson.

- Vi er ydmyke når det gjelder vår situasjon. Jeg sammenligner dette med en idrettsmann som har vunnet gullmedalje i VM eller OL. Vi er beredt til å møte hard konkurranse i året som kommer. Vi vil derfor fortsette å redusere kostnadene slik at vi kan investere mer i produkter som kundene ønsker, sier Eivind Roald, konserndirektør for kommersiell avdeling i SAS, til siste.no.

I årets tredje kvartal, fra august til oktober, oppnådde SAS et resultat på 867 millioner kroner, sammenlignet med 450 millioner kroner i samme periode i fjor.

SAS forbereder seg på nå hardere konkurranse etter et stabilt år. Kapasitetsveksten skal økes, og det er viktig å kutte kostnader for å ta opp kampen mot blant andre Norwegian og Ryanair, påpeker SAS i regnskapsrapporten.

- Vi har områder i dag der vi bør redusere kostnader. Blant annet har vi ennå ikke fått ut effekter på IT-siden. Der ligger vi noe bak. Vi har også noe å hente på outsourcing og eiendom, sier Roald videre.

Den tidligere vedtatte planen om kostnadskutt på 2,1 milliarder kroner fram til 2017 gjelder fortsatt, og SAS skal levere varene, slår Roald fast. Konsernet vil også få drahjelp av lavere oljepris, mener han.

SAS er det punktligste flyselskapet ved Gardermoen

- Oljeprisfallet hadde ennå ingen effekt i tredje kvartal, men nå i siste kvartal ser vi effekt, og dette vil vi ser mer av videre. Det vil gi oss forutsigbarhet i tiden framover, opplyser Roald.

- Vi er fornøyd med at vi greier å følge omstillingsplanen fra noen år tilbake. Den begynner nå å gi gode økonomiske resultater. Vi har vært veldig tro mot strategien og ser at resultatene vi har ment skulle komme, nå er på vei. Vi retter en takk til lojale kunder og til medarbeiderne internt som står på natt og dag for å levere et godt produkt, sier direktøren.

Han viser til at SAS neste år fyller 70 år.

- Vi er et selskap med lange tradisjoner. Ingen er i nærheten av oss i Skandinavia når det gjelder størrelse og alder og som har evnet å omstille seg så raskt, acslutter Roald.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart