-->

9. desember 2015

Norwegian sendt på museum


Norwegian Boeing 737-300 klar for museum (Norwegian)
Onsdag formiddag landet Norwegianflyet med registrering LN-KKW på Bodø lufthavn, klart for å skrive et nytt kapittel i norsk luftfartshistorie.

Flyet gis i gave til Norsk luftfartsmuseum i Bodø.


Alle flyene av typen Boeing 737-300 er nå parkert, og dermed reduseres alderen på Norwegians operative flåte ytterligere. Med en flåtealder på 3,6 år har Norwegian en av de nyeste og mest miljøvennlige flyflåtene i Europa.
annonse


Direktør ved Norsk luftfartsmuseum i Bodø, Erling Kjærnes, overtok flyet under en seremoni på flyplassen onsdag formiddag. Flyet tok av fra Lasham utenfor London, der det ble klargjort for utfasing før det la ut på sin siste flytur mot Bodø. Flyet skal etter hvert få tilbake sitt gamle utseende med rød nese og halehelt.

- Denne gaven fra Norwegian vil gjøre Norsk luftfartsmuseum i stand til å formidle den moderne luftfartshistorien og ikke minst Norwegians historie til et bredt publikum på en troverdig og autentisk måte. Den blir et viktig bidrag i den nye utstillingen om norsk luftfartshistorie som åpner i desember 2016. Jeg liker harde pakker til jul, og julenissen kom litt tidlig i år, sier Kjærnes.

Kaptein Johnny Silberg overleverer LN-KKW til direktør
for Norsk Luftfartsmuseum, Erling Kjærnes (Norwegian)
Bak spakene på den historiske flygningen satt kaptein Johnny Silberg, som har jobbet i Norwegian siden 2006. Han er ikke i tvil om at LN-KKW fortjener en plass på luftfartsmuseet.

- Dette flyet har vært en trofast arbeidshest i mange år og det er hyggelig at det fortsatt kan gjøre nytte for seg i Bodø.
At Norwegian nå blir representert på luftfartsmuseet viser hvilken rolle vi har spilt i norsk luftfartshistorie. Vi utfordret monopolet og sørget for at alle har råd til å fly, sier han.

Flyet har gjennomført 40 106 flygninger og tilbragt 64 656 timer på vingene. Flyet ble en del av Norwegian-familien i 2006, da selskapet hadde 14 fly, 54 ruter og 560 medarbeidere. I dag har selskapet 102 fly, 439 ruter og over 5 500 medarbeidere.

Slik kan flyavgiften stanses

Viktig med flåtefornyelse
Mens Norwegian løpende fornyer flåten med nye Boeing 737-800 og Boeing 787 Dreamlinere, er nå de resterende fire Boeing 737-300 parkert i Budapest i påvente av en endelig beslutning om hvor de havne. Norwegian har over 250 fly i bestilling, inkludert 100 av den nye typen Boeing 737MAX og 30 av den noe større Dreamlineren, Boeing 787-9.

Norwegians mål er å ha en så moderne og effektiv flyflåte som mulig, fordi nye fly er vinn-vinn for passasjer, miljøet og selskapets kostnader. Nye fly gir passasjerene en bedre reiseopplevelse, reduserer miljøutslippene betydelig og reduserer selskapets vedlikeholdskostnader.
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart