-->

8. desember 2015

Slik går reisen hjem til jul enklest mulig


Forbered deg før du reiser til flyplassen (OSL AS)
Mange velger å fly når de reiser hjem til jul, og det er noen ting det er lurt å huske på for å gjøre reisen enklest mulig: Beregne litt ekstra tid, og send innpakkede julegaver i innsjekket bagasje.

Gaver med flytende innhold i mengder over 100 milliliter er ikke tillatt i håndbagasjen.
En populær gave er spekematsett med medfølgende kniver, og her kommer ikke kniven gjennom sikkerhetskontrollen. Har du gaver som er av høy verdi
annonse


bør dette medbringes i håndbagasjen, forutsatt at det er tillatt.

- Våre folk er på jobb for de reisende og ønsker at de skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig for oss når vi må åpne og eventuelt ta bort deler av julegaven. Det er ingen god følelse for sikkerhetskontrollørene og ingen god opplevelse for passasjerene. Derfor håper vi folk tar oppfordringen vår om å sende julegaver i innsjekket bagasje, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen og legger til:

- Men skal du gi bort noe ekstra verdifullt bør du vurdere å ta det med i håndbagasjen.

Så mye håndbagasje kan du ha med

Mat er i utgangspunktet tillatt i håndbagasjen, men krem klassifiseres som flytende, så kremkaker bør vertskapet stå for dit man skal. Det kan også være lurt å bruke god emballasje og pakke inn julegaver som kan knuse på en forsvarlig måte.

Om du benytter våre selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, vær vennlig å påse at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Slapp av på flyplassen
Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner litt ekstra tid.

- Med flere passasjerer og ofte litt ekstra julebagasje kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen variere noe. Spesielt mellom klokken 06.00 - 10.00 og 15.00 – 18.00 er det mange som reiser og derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid og få en fin start på juleferien, forteller Westher Andersen.

Reise kollektivt til og fra flyplassene?

Hjelp til med å skape god flyt i sikkerhetskontrollen
For at flyten i sikkerhetskontrollen skal være best mulig er det viktig at alle reisende hjelper til med å effektivisere kontrollen.

Ta av vinterjakken, belter og vintersko før du går igjennom portalen. Legg frem alle elektroniske gjenstander og beholdere med væske slik at de kan gjennomlyses separat. Flytende væske skal være i beholdere på 100ml eller mindre og disse beholderne skal ligge i en lukkbar 1-literspose. Hver passasjer kan kun ha med seg én pose med flytende væske.

Barne- og nissesluse
For barnefamilier er det et godt alternativ å bruke familieslusen, for her foregår sikkerhetssjekken på barnas premisser. Nytt av året er at man fra søndag 20. desember frem til Julaften kan benytte sikkerhetskontrollen for barn hvis man reiser med nisselue. Dermed vil barn og nisser bruke den samme sikkerhetsslusen i skjønn forening.

- Vi tror de reisende synes dette er hyggelig rett før jul, og de minste kommer til å lure på hva som skjer når det plutselig er så mange julenisser rundt dem, sier Westher Andersen som til slutt legger til:

Er trafikken i rute på Gardermoen, Rygge og Torp?

- Generelt sett er de reisende flinke til å forberede seg og vite hva de kan ha med seg i håndbagasjen. Ved å se over bagasjen en gang til før man reiser, med disse tipsene i bakhodet, håper vi på en riktig god jul for alle som skal ut å fly, sier Westher Andersen.


ESTIMERT JULETRAFIKK
DatoAntall reisende
Torsdag 17. desember77 040
Freddag 18. desember83 509
Lørdag 19. desember43 442
Søndag 20. desember67 745
Mandag 21. desember64 600
Tirsdag 22. desember60 032
Onsdag 23. desember53 891
Torsdag 24. desember12 860
Kilde: OSL AS
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart