-->

11. desember 2015

Utvider ordning for enklere mellomlanding


Nå kan flere mellomlande og gå til neste gate (OSL AS)
«Connecting Norway» på Oslo Lufthavn utvides. Nå kan rundt 20 000 passasjerer i måneden gå direkte til sin innenlands-reise etter å ha landet fra utlandet.

Alle som flyr med Norwegian eller SAS, og reiser med kun håndbagasje, kan nå benytte løsningen – uansett hvor man flyr fra.I september ble prøveordningen Connecting Norway startet på Oslo Lufthavn. Passasjerer som er omfattet av ordningen kan gå direkte fra flyet
annonsetil nytt tollområde i nærheten av dagens Duty Free-butikk i avgangshallen på utland. Etter tollklarering ledes passasjerene rett inn i avgangshall innland og flyr videre til endedestinasjonen i Norge hvor bagasjen hentes ut ved ankomst.

- Avinor har lagt opp til en gradvis innføring av Connecting Norway, i samarbeid med flyselskapene og Tollvesenet. Testperioden så langt har gitt oss viktige tilbakemeldinger som vi har tatt med oss og forbedret ordningen ytterligere, sier områdedirektør for terminaldrift ved Oslo Lufthavn, Thorgeir Landevaag.

I september startet ordningen med kun ankomster fra Milano. Gjennom høsten er ordningen utvidet og flere destinasjoner er lagt til. Med de siste utvidelsene, kan Connecting Norway nå benyttes av om lag 20 000 passasjerer i måneden.

Fritt fram med håndbagasje hos Norwegian og SAS
Fra midten av desember utvides Connecting Norway betydelig. I tillegg til at enda flere destinasjoner nå inngår, kan passasjerer hos SAS og Norwegian uten innsjekket bagasje benytte løsningen. Dermed blir mellomlandingen på Oslo Lufthavn betydelig enklere for de som kun reiser med håndbagasje.

- Med Connecting Norway for reisende med kun håndbagasje, øker vi tilbudet betydelig. Mange av de som oftest reiser over Oslo Lufthavn er forretningsreisende på kortere turer, og dette tilbudet vil bidra til å gjøre deres reise enda enklere, sier Landevaag.

Hvem gjelder Connecting Norway for?

Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når passasjeren sjekker inn i utlandet.

Fra og med 14. desember gjelder ordningen før følgende flygninger:

For reisende med kun håndbagasje:

  • Alle som reiser med Norwegian og SAS

For reisende med innsjekket bagasje:

  • Norwegian: Milan, Genève, München og Stockholm
  • SAS: München og Stockholm
  • Widerøe: Gøteborg
Avinor og flyselskapene jobber med å utvide Connecting Norway ytterligere. Planen er at alle med gjennomgående billett utland – innland skal ha mulighet til å benytte løsningen fra 15. juni i 2016.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart