-->

24. februar 2016

Norwegians første 787-9 Dreamliner til Oslo


Norwegians første Dreamliner 787-9 setter kurs fra Seattle
til Oslo lufthavn (Atle Straume/ Norwegian)
Norwegians første av totalt 30 Boeing 787-9 Dreamliner-fly ankom Oslo lufthavn onsdag morgen direkte fra fabrikken i Seattle.

Flyet har lengre rekkevidde og flere seter enn de Dreamliner-flyene Norwegian allerede har. Selskapet har med dette fått den niende Dreamlineren inn i flåten.



- Leveransen av den første 787-9 er et viktig milepæl i Norwegians globale ekspansjon. Flere større langdistansefly skaper tusenvis av nye arbeidsplasser både i luften og på bakken. For de reisende betyr det nye destinasjoner og lave priser.
annonse


I tillegg bidrar nye fly til lavere kostnader for selskapet og ikke minst lavere miljøutslipp, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har i dag åtte 787-8 Dreamlinere i flåten som brukes på flygninger mellom Europa og USA og Skandinavia og Thailand. Den nye og større 787-9 skal også brukes på nye ruter til Nord-Amerika, Sør-Amerika og Sør-Øst Asia. Den nye Dreamliner-versjonen er seks meter lenger og har plass til 53 flere passasjerer enn «lillesøsteren». Flyet har om lag 20 prosent mindre utslipp enn andre fly av samme størrelse.

Direkte til Las Vegas neste vår?

Den svenske skuespilleren Greta Garbo pryder flyhalen. Den første kommersielle flygningen går fra Oslo til Orlando i Florida 27. februar.Norwegian leaser flyet fra det New York-baserte leasingselskapet MG Aviation.

Norwegian har nå ni Dreamlinere i langdistanseflåten, samt 29 787-9 Dreamliner-fly i bestilling. I tillegg kommer 100 Boeing 737 MAX, 100 Airbus A320neo og 34 Boeing 737-800. Norwegians flåte er blant verdens mest moderne, og ble i 2015 kåret til det desidert mest miljøvennlige flyselskapet over Atlanteren av The International Council on Clean Transportation.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart