-->

12. mars 2016

Gardermoen: utbyggingen blir mer synlig for de reisende


Ny avgangshall, pir nord (OSL AS)
Ved årsskiftet var man ferdig med over 90 prosent av utbyggingen av «nye Oslo Lufthavn», og nå blir byggeaktivitetene mer og mer synlig for de reisende.

– Det er først i år de reisende vil merke at dette er en byggeplass, og det kan by på spennende opplevelser og mindre plass ved travle perioder sier direktør Terminaldrift og idriftsettelse T2, Thorgeir Landevaag.
Siden byggestarten våren 2011 har utbyggingen i stor grad foregått uten at det har påvirket trafikken i noen særlig grad. Dette har også vært et av de viktigste målene for Oslo Lufthavn.
annonseMan har ønsket å drifte Norges største flyplass, samtidig som Norges største landbaserte utbyggingsprosjekt har pågått, uten at det skulle påvirke trafikken.

- Dette har vært viktig og det har vi lykkes godt med. Vi har blant annet blitt kåret til Europas punktligste flyplass i utbyggingsperioden og det kan alle våre ansatte være stolte av, sier Landevaag.

Synlig byggeplass
I årets første måneder har den observante passasjeren som har ankommet med toget sett at det har kommet et stort og nytt tak på ankomstnivået. Dette er taket over togstasjonen som er en del av den nye avgangshallen. Det har i den anledning blitt nødvendig å flytte billettbodene til NSB og Flytoget, men dette er midlertidige løsninger.

De nye rulletrappene som skal ta passasjerene opp til den nye avgangshallen, er også satt opp, og står man i dagens avgangshall kan man nå se over i den nye avgangshallen. Den store byggeveggen tas ned i disse dager og bak befinner det seg 52 000 m² nye kvadratmeter som etter planen åpner for prøvedrift 1. desember 2016.

Trangere før det blir bedre

Ny avgangshall, pir nord (OSL AS)
- Det er mange brikker som nå faller på plass og deler av «nye Oslo Lufthavn» blir mer synlig for passasjerene. Det betyr også at vi i 2016 vil måtte ty til flere midlertidige løsninger og det kan bli trangt på dager med mange reisende. Men vi håper på forståelse for dette, da dette kun gjelder for en kort periode før den nye flyplassen står ferdig med større plass til gode opplevelser, sier Landevaag.Selv om det fortsatt er drøyt ett år igjen til åpningen kan de reisende glede seg over nye fasiliteter. Blant annet er det åpnet nye toaletter med dusjmuligheter på innland etter sikkerhetskontrollen.

- Vi vil åpne flere fasiliteter fortløpende frem til åpning, og flere toaletter, der det også er mulig å ta seg en dusj, er noe vi tror de reisende vil sette pris på, avslutter Landevaag.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart