-->

16. april 2016

Ryanair fjerner forhatt gebyr


Fjerner forhatt bagasjegebyr til sommeren
Det irske lavprisselskapet Ryanair fjerner nå ekstrabetaling som selskapet har oppkrevd for passasjerer som møter opp på flyplassen for å sjekke inn bagasje som ikke er forhåndsbetalt.

Fra 16. juni stanser selskapet denne praksisen og innfører samme pris for all bagasjebetaling, uavhengig av når betalingen skje.


Ryanairs markedsdirektør for Skandinavia og Baltikum, nordmannen Hans Jørgen Elnæs, opplyser at prisen for å sjekke inn bagasje vil bli den samme,
annonse
Tripadvisor NO 425x600


uavhengig om den blir foretatt når booking gjøres, lagt til i en eksisterende booking eller booket på flyplassen.

Fortsetter ekstrabeteling
Hos Norwegian fortsetter man praksisen med å kreve ekstrabetaling på flyplassen.

- Ja, vi fortsetter med dagens praksis, i alle fall inntil videre. Vi ønsker at kunder som bestiller på forhånd skal få lavere pris, opplyser kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Aftenposten.

Mer kundevennlig profil
Gebyrene har skapt mye raseri blant passasjerene, og gjort reisen mye dyrere enn forutsett for mange som f.eks. har glemt å følge Ryanairs mange regler. Ryanair reduserer nå antallet ulike bagasjepriser fra dagens 106 til seks.

Endringene Ryanair nå gjør, kommer ikke tilfeldig. Selskapet er inne i en rivende utvikling med en meget rask passasjerøkning over hele Europa.
For å vinne innpass i nye kundegrupper har selskapet derfor de par siste årene jobbet intenst med å fremstå som et mer kundevennlig selskap som også henvender seg til den store gruppen av forretningsreisende.

Bestill sommerens ferietur fra Rygge, priser fra kun 179,- én vei

Bedre plass om bord
Den raske veksten kommer bl.a. av at selskapet har satset mer på de sentrale lufthavnene. Resultatet har kommet raskt, som København er et eksempel på. Etter at Ryanair i fjor etablerte seg med ruter på Kastrup lufthavn har selskapet allerede blitt fjerde største selskap målt etter passasjervolum på den danske flyplassen.

Det er ikke bare bagasjegebyret på flyplassen som forsvinner
Blant de nye tiltakene i selskapets program «Always getting better» er bl.a. at selskapet nå lover lavere billettpriser som følge av lavere drivstoffutgifter, nytt interiør i flyene som skal gi litt bedre benplass og en bonusklubb som gir en bonusreise for dem som har minimum 12 reiser med selskapet i løpet av et år.

Selskapet foretar dessuten en digital satsing hvor bruksmulighetene og kundefordelene ved bruk av selskapets app blir økt betraktelig.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart