-->

28. mai 2016

Ryanair er velkommen på Oslo lufthavn


Snart klar til avgang fra Oslo lufthavn?
Dersom Ryanair selv ønsker kan de inkludere Oslo Lufthavn i rutetilbudet sitt allerede fra høsten av. OSL-sjef Øyvind Hasaas ønsker både Ryanair og andre flyselskaper hjertelig velkommen.

Men noen egen lavpristerminal som i København er ikke aktuelt.
Tirsdag ble det kjent at Moss lufthavn Rygge legger ned. Årsaken er at lavprisselskapet Ryanair har sagt opp sin avtale om base på flyplassen.
annonseRyanair kan starte opp ruter på Oslo Lufthavn allerede fra 1. september, hvis selskapet selv ønsker. Det opplyser Slotkoodinator Fred Andreas Wister i Airport Coordination Norway AS til NRK.

– Velkomne
OSL-sjef Øyvind Hasaas bekrefter at lavprisselskapet har landingstillatelse ved OSL og ønsker både dem og flere flyselskaper velkomne.

– Såfremt et flyselskap har fått tildelt slottider og har de nødvendige godkjenningene, så kan alle flyselskaper komme til oss. Hvis Ryanair, eller andre flyselskaper ønsker å operere på Gardermoen, så må de søke slottid. Er det ledig tid, så er de hjertelig velkomne til oss, sier han til NRK.

– Kommer det til å ta av Ryanair-fly fra Gardermoen til høsten?

– Det må du spørre Ryanair om, sier han.

Moss lufthavn Rygge legges ned

Avviser lavpristerminal
Til Dagens Næringsliv sier Hasaas at lavprisselskaper er interessante. Overfor NRK avviser han at flyplassen planlegger en en egen lavpristerminal, lik den på Kastrup Lufthavn i København.

– Vi har ingen planer om en lavpristerminal på nåværende tidspunkt. Vi får snart tatt i bruk en ny, flott terminal med mange flere gater og med større kapasitet. Det blir en helt annen opplevelse for de reisende, sier Hasaas.

Ifølge Hasaas er det hele tiden dialog med flyselskaper som har de nødvendige godkjenningene for å operere OSL.

– En del av de har satt seg litt på gjerdet for å se hvordan trafikken kommer til å utvikle seg fremover, sier han.

Gjennomgår rutetilbudet
Ryanair fikk tildelt rettigheter fra sommerprogrammets start i slutten av mars i år, men valgte å utsette til 1. september – trolig for å se an skjebnen til forslaget om flypassasjeravgift.

Ryanair gjennomgår nå hele sitt rutetilbud i Norge etter at styret for Rygge sivile lufthavn vedtok å avvikle hvis Ryanair holder fast på at basen der avvikles, ifølge NTB.

Selskapet vil informere om sine planer onsdag 1. juni.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart