-->

17. september 2016

Ingen streik i Flytoget


Ingen streik i Flytoget (C F Salicath/ Flytoget)
Det blir ingen streik blant ansatte i Flytoget fra lørdag morgen. Spekter og de fem arbeidstakerorganisasjonene kom til enighet på overtid, etter at forhandlingsfristen gikk ut ved midnatt.

Dermed blir det heller ikke streik i Vinmonopolet, Ruter, en rekke barnehager og andre virksomheter.– Jeg er fornøyd med at vi gjennom meklingen kom fram til løsning for alle de 13 virksomhetene som var berørt. Med dette unngikk
annonsevåre medlemmer en streik som kunne ha rammet både virksomhetene og deres kunder og brukere kraftig, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter til NRK.

Til sammen er 13 ulike virksomheter omfattet av meklingen, som engasjerer fem organisasjoner på arbeidstakersiden: LO Stat, Unio, SAN, Lederne og YS Spekter.
Motparten er Spekter, arbeidsgiverforeningen for fristilte statlige virksomheter.
Totalt fant partene løsning på 29 overenskomster med de ulike fagforeningene i meklingen.

Partene glade for løsning
– Vi er fornøyd med lønnstillegget og pensjonsordninger for våre medlemmer, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, leder i YS Spekter og første nestleder i Delta.

– Jeg er glad vi fikk gjennomslag i meklingen og unngikk storstreik, sier Eivind Gran, forhandlingsleder i LO Stat, som omtaler forhandlingene som en fire dagers maratonmekling.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart