-->

17. september 2016

SAS: 70 år på vingene


SAS' DC-4 "Dan Viking" over New York (SAS)
Lørdag den 17. september for nøyaktig 70 år siden lettet det første SAS flyet, og det markeres både i luften og på bakken. Som en del av feiringen av Skandinavias eldste flyselskap har SAS viet en avgang fra Stockholm til København som jubileumsfly med catwalk med tidligere SAS uniformer om bord,

og på alle langruter fra Skandinavia serveres det jubileumskake. I SAS Lounge i Stockholm (Arlanda), Oslo og København, tilbys de reisende kake og champagne.
annonse


- Det er viktig å markere dagen for våre passasjerer som flyr med oss. Jeg er takknemlig for hver passasjer og ansatt som har bidratt til SAS '70 år lange historie og fortsetter med å bidra til vår fremtid. Vi har fått ta del i 70 år med unike reisehistorier, og vi har mange flere foran oss, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Sammenslåingen av de danske, norske og svenske flyselskapene 1. august, 1946, markerer starten for SAS. Den første flyvningen var 17. september, hvor 28 spesielle gjester fikk ta del i den første flyturen med SAS 'nye DC-4 "Dan Viking" fra Bromma i Sverige til New York. Flyvningen tok 25 timer med stopp i København, Prestwick i Skottland og Gander i Newfoundland. I dag kan du fly direkte fra f.eks. Oslo, København eller Stockholm til New York på syv timer.

OSLOAIRPORTS.COM GRATULERER SAS MED DAGEN !


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart