-->

7. september 2017

Ryanair strammer inn håndbagasjereglene


Ryanair strammer inn bagasjeregler (Ryanair)
Det irske flyselskapet Ryanair har valgt å gå tilbake på sitt nye tilbud med to kofferter eller bager ombord i sine fly som håndbagasje.

Det skyldes den enorme mengden bagasje passasjerene tar med seg inn i kabinen.

Selskapet velger nå kun å tilby den muligheten til de passasjerene som har betalt for prioritert ombordstigning.
annonseSamtidig vil flyselskapet øke tillatt vekt på innsjekket bagasje fra 15 til 20 kilo og kutte bagasjeavgiften fra 385 kroner til 275 kroner. Men dette priskutt gjelder kun ved bestilling av flyreisen. Etter bestilling, vil bagasjeavgiften være 70 kroner.

Nå håper Ryanair at innskjerpingen på håndbagasje vil gi passasjerene en bedre reiseopplevelse og færre forsinkelser.

Wizz Air fjerner bagasjegebyr

– Vi håper dette vil øke hastigheten på ombordstigning av fly og eliminere flyforsinkelser, sier Kenny Jacobs i Ryanair i en pressemelding.

Med de nye reglene må du nå kjøpe såkalt prioritert ombordstigning til rundt 60 kroner for å få med deg den største bagasjen inn i flyet. Hvis du ikke gjør dette, må du levere fra deg den største ved innsjekking – uten ekstra kostnad. For Plus, Flexi Plus og Family Plus kunder er 2 stykk håndbagasje inkludert.

På flyplassene vil det innføres to køsystemer, en kø for passasjerer med prioritert ombordstigning, som kan ha med to stykk håndbagasje, og en kø for dem med bare ett stykk håndbagasje.

Fra 1. november ser Ryanairs nye regelverk slik ut:
  • Vekten på innsjekket bagasje økes fra 15 til 20 kilo.
  • Prisen på innsjekket bagasje reduseres fra 385 kroner til 275 kroner for 20 kilo.
  • Alle passasjerer med to stykk håndbagasje, som ikke har kjøpt prioritert ombordstigning, må levere fra seg trillekofferten eller den største bagen ved innsjekking. Bagasjen sjekkes inn kostnadsfritt.
  • Prioritert ombordstigning, som gir mulighet til å ta med to stykk håndbagasje inn i kabinen, kommer til å koste rundt 60 kroner under bestilling og ca 70 kroner hvis du bestiller inntil en time før avreise.
  • Ved høytider som jul og påske, og i diverse høysesonger innføres det et ekstra gebyr på ca. 120 kroner for innsjekket bagasje.
  • Ekstrautstyr til baby og medisinutstyr kan fortsatt tas med inn i kabinen.facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart