-->

1. oktober 2017

Legger ned rute mellom Oslo og Ørland


Slutt for 14 år gammel flyrute (YouTube)
Førstkommende fredag letter det aller siste Air Norway flyet fra Ørland, med retning Oslo og Aalborg.
Styret i flyselskapet har bestemt seg for å avvikle driften allerede fra kommende uke, ti dager før ny aktør kommer på banen med sitt tilbud.
I begynnelsen av september var det klart at Air Norway ville starte opp igjen flyruta si fra Ørland til Oslo og Aalborg, etter at
annonseden hadde tatt pause grunnet oppgradering av Ørland flystasjon. Og i midten av måneden var de i gang. Så kom nyheten i forrige uke om at FlyViking åpner rute mellom Oslo og Ørland fra 16. oktober, Air Norway velger derfor å avvikle sitt tilbud.

Det er Ørland kommune og det danske flyselskapet North Flying som sammen eier det virtuelle selskapet Air Norway, danskene har operert ruta med sitt 19 seters Fairchild Metroline (bildet).

Flyruta fra Ørland til Oslo har aldri vært en økonomisk suksess, i 2016 gikk flyselskapet med 2 millioner i underskudd, og opp gjennom årene har flere lokalpolitikere villet legge ned ruta, da de mener det ikke er en kommunes ansvar å drifte et flyselskap. Selskapet har røtter tilbake til 2003.

Fly mellom Oslo og Ørland fra 499,- én vei

Med Ørland kommune som eier av halve Air Norway, er det næringssjef i kommunen, Arne Martin Solli, som fungerer som daglig leder av selskapet. Han skriver på selskapets Facebookside:

"Styret i Air Norway AS vedtok i dag 29.09.17 å anbefale avvikling av selskapet. Det ble videre besluttet at flyselskapets siste flyvning fra Ørland (OLA) blir fredag den 6. oktober 2017. Flyruta vil operere som normalt i uke 40 (mandag 01.10.17 til fredag 06.10.17) og det er fortsatt mulig å booke for denne uka.
Billetter som er booket for avganger etter den 6. oktober vil dessverre måtte kanselleres. Alle passasjerer som allerede har booket etter den 6. vil bli kontaktet for refusjon av billetter".www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart