-->

6. oktober 2017

SAS åpner rute til Århus


Cityjet flyr i SAS' farger mellom Oslo og Århus (SASGroup)
Fra april neste år tilbyr SAS ny direkterute fra Gardermoen til Århus, Danmarks nest største by.

Selskapet vil fly to daglige avganger på hverdagene og en rundtur hver søndag. Flytypen er en Canadair Regional Jet 900, operert av irske Cityjet på vegne av SAS.

SAS satser for tiden hardt i den Midt-Jyske byen Århus. Selskapet annonserte torsdag 5 nye internasjonale ruter, blant annet en til Oslo.
annonseÅrhus er faktisk kåret til den beste shoppingbyen i Skandinavia, det er det ikke alle som vet. Utforsk det koselige Latinerkvarteret, proppfullt av spesialbutikker, fra dansk design til retro og vintage, og mange hyggelige cafeer. Det er også koselig å rusle langs kanalen ut til Træskibshavnen og Århus Ø.

Århus er også en fet kulturby. På det spenstige kunstmuseet ARoS kan du se kunst i verdensklasse, før du sjekker konsertprogrammet på Musikhuset. Det er også mange artige mindre museer. Nå i 2017 er Århus Europeisk Kulturhovedstad med et tett program hele året.

Den nye satsingen i Århus er er bygget på et tett samarbeid mellom byens lufthavn og SAS. De to partene regner med at de ny rutene vil generere omkring 200.000 nye passasjerer, og 3000 nye flyavganger i løpet av det første året.

Bestill flybilletter, hotell og leiebil i Århus og spar penger

Sammen med Oslo, annonserer SAS  nye ruter fra Århus til Stockholm, München, Mallorca og Split. I tillegg øker flyselskapet de daglige avgangene til og fra København. Valget av disse byene kommer som et resultat av en spørreundersøkelse spesielt rettet mot forretningsreisende på Midt-Jylland, som ser viktigheten av gode forbindelser til de skandinaviske hovedstedene.

På den nye flyruta fra Århus til Oslo går SAS i konkurranse med Sun-Air of Scandinavia. Det er første gang det blir konkurranse på strekningen. Konkurrenten opererer også to daglige avganger på hverdagene, men har ingen søndagsavgang.

De to selskapene vil nesten fly vinge mot vinge, da det på enkelte avganger er så lite som 25 minutter som skiller mellom avgangstidene. En rask undersøkelse vi har gjort torsdag kveld viser at på en tenkt utreise om morgenen 9. april neste år, og med retur om kvelden onsdag 11. april, skal Sun-Air ha 3640 kroner, mens SAS skal ha 1728,- ("SAS GO" - kun håndbagasje).

SAS har satt opp denne tidtabellen:

SAS OSLO - ÅRHUS
Avg. ÅrhusAnk. OsloUkedagKommentar
        06:30        07:30man - frefra 09/04/18
        18:15        19:15søn - frefra 09/04/18
Avg. OsloAnk. Århus
        08:05        09:05man - frefra 09/04/18
        19:50        20:50søn - frefra 09/04/18
Kilde: flyselskapet


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart