-->

22. februar 2018

NextMove skal fly Oslo - Ørland


DAT skal fly Oslo - Ørland på vegne av NextMove (DAT)
NextMove blir navnet på selskapet som skal drive flyruten Oslo-Ørland videre.

Det ble klart torsdag, da eierne avslørte navnet på selskapet. Tidligere er det forsøkt å drifte flyruten, uten særlig økonomisk hell.


FlyViking innstilte driften 12. januar i år. Før den tid fløy eierselskapet
annonseAir Norway ruten og fra midten av januar i år tok Danish Air Transport over.

Flyruta er ønsket
Både militære, sivile, samt kommunen ønsker å ha flyrute mellom Ørland og Oslo. Mange som jobber på Ørland flystasjon er pendlere. En permanent og raskere reisevei mellom Ørland og Oslo, er i hvert fall ikke mindre etterspurt med den nye kampflybasen på Ørland.

Innimellom spede forsøk på å etablere en fast flyrute, har hurtigbåt til Trondheim og reise videre derfra vært det raskeste alternativet, i tillegg til å kjøre bil til eksempelvis Trondheim Lufthavn Værnes eller videre dit man skal.

Har tro på ruta
Ifølge administrerende direktør Heine Richardsen, som var daglig leder i FlyViking, har flyruta mellom Ørland og Oslo hatt en kraftig vekst de siste månedene, først med FlyViking og deretter med Danish Air Transport fra midten av januar.

– Vi har tro på at denne flyruten kan danne grunnlaget for videre vekst, sier han. Derfor er et nytt eierselskap etablert.

NextMove sin foreløpig eneste rute vil være et fundament for den videre utviklingen av selskapet, sier Richardsen.

Sikre deg de laveste prisene mellom Ørlandet og Oslo nå

– Vi har tatt inn over oss de utfordringene som gjorde at FlyViking valgte å avvikle driften. Spesielt gjelder dette gode og fremtidsrettede løsninger for billettbestilling for både privat- og bedriftsmarkedet.

Navnet NextMove er nytt fra i dag, men ellers fortsetter selskapet med samme flymaskin, det vil si en ATR-42 fra Danish Air Transport (bildet) som tar 46 passasjerer og har større kabin enn Dashflyene som opererte ruten tidligere. Det vil fortsatt bli 11 ukentlige avganger fra Ørland som før.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart