-->

20. november 2018

KrF struper taxfreekvoten


KrF struper taxfree-kvotene (Gaute Bruvik/ Avinor)
I dag ble det klart at du fra 2020 ikke kan bytte bort tobakskvoten mot mer vin når du handler i taxfree-butikkene. Det sørget KrF for i Stortinget, til Frps store fortvilelse.

KrF ba opprinnelig regjeringen "vurdere en reversering" av endringene i taxfreekvoten i 2014,


som sier at kundene kan kjøpe opptil seks flasker vin dersom de ikke benytter seg av tobakkskvoten.
annonseAp kastet seg inn i debatten med et forslag om å reversere ordningen allerede fra 2019, det kunne ikke KrF være med på, men da Ap foreslo at det skulle gjelde fra 1. januar 2020, var KrF med på notene, skriver NRK.

Nå har KrF og resten av opposisjonen sørget for at Fremskrittspartiet går på nederlag i denne saken. Det skjer samtidig som KrF gjør seg klare til å møte Frp og resten av regjeringspartiene til forhandlinger om en eventuell ny regjeringsplattform.

Dette er dagens taxfree-kvoter

Misfornøyd
Siv Jensen i Fremskrittspartiet legger ikke skjul på at hun er misfornøyd med det KrF nå gjør:
– Denne endringen er Frp mot. Jeg mener taxfreekvoten er god som den er i dag. Jeg konstaterer at et flertall på Stortinget er for en annen politikk, men KrF kan ikke forvente at de bare kan kvittere ut saker før eventuelle forhandlinger uten at det vurderes opp mot helheten, sier hun til statskanalen.
KrF, Sp, og Ap fikk også flertall for at regjeringen må "innføre en merkeordning for alkoholholdig drikk med helseadvarsler om alkoholforbruk under graviditet og i forbindelse med kjøring".

Symbolpolitikk
Helsepolitisk talskvinne for Frp, Åshild Bruun-Gundersen mener mener forslagene kun er symbolpolitikk som ikke vil få noen helsegevinst. Samtidig sier Frp-politikeren at en reversering av taxfreekvoten trolig må gjennom en regjeringsforhandling.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart