-->

26. april 2019

SAS-pilotene streiker

Pilotene i SAS er tatt ut i streik (SAS Group)
I dag morges opplysete Riksmegleren at det ble brudd i meglingen mellom Norsk Flygerforbund og Parat på den ene side og NHO Luftfart på den annen side.
Riksmekleren konstaterte at partene sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter.
annonse

– Vi kom til meglingen for å finne en løsning. Det er veldig beklagelig, spesielt overfor passasjerene at vi ikke har klart å komme til en enighet, sier Christian Laulund, leder i Norske SAS-flygeres forening.

– Avstanden var fremdeles så stor at vi måtte avbryte. Vi vil jo alltid fra vår side være åpen for å møte motparten igjen dersom de vil komme med en nytenkning, og da er vi villig til å diskutere når som helst. Vi håper det skjer raskt, fortsetter Laulund.

Her ser du alle avganger og ankomster ved Oslo lufthavn

SAS - dypt ulykkelig
– Det er dypt ulykkelig at pilotkonflikten nå rammer våre kunder. SAS er klar for å fortsette å forhandle, men kravene kan få alvorlige konsekvenser for selskapet om de møtes fullt ut. Pilotforeningen har tross alt valgt konflikt, sier Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS, i en børsmelding.

– Vår prioritering nå er å ta hånd om passasjerene og akkurat nå gjør veldig mange medarbeidere i SAS alt de kan for å hjelpe våre rammede kunder, legger hun til.

Video: SAS-sjefen beklager170.000 rammes i helgen
Fredag er rundt 670 flygninger kansellert, noe som rammer omlag 72.000 passasjerer. Gjennom helgen regner man med at rundt 170.000 passasjerer rammes av streiken i SAS.

SAS-streiken: Dette kan du ha krav på!

Drøyt 1.400 piloter i streik, av disse er 545 fra de norske fagforeningene.

Streiken omfatter ikke flyginger som opereres av flyselskapets irske datterselskap og ander samarbeidspartnerne, det tilsvarer omtrent 30 prosent av alle flygingene til SAS.

På SAS sine hjemmesider (ekstern lenke) kan du sjekke om flyturen man har bestilt vil gå som normalt eller ikke.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart