-->

11. mai 2019

SAS-sjef: Det blir kaos i sommer!

SAS-sjefen sier det er grunn til å frykte for avviklingen av sommertrafikken i år (SASGroup)

SAS-sjef Rickard Gustafson sier til Svenska Dagbladet at han frykter for avviklingen av årets sommerprogram. Frykten skyldes mangler på flygeledere og sprengt kapasitet i Europa.
Det blir forsinkelser, innstillinger og kaos sier han.
annonse
LABA


Den svenske avisen skriver at forsinkelsene i fjor doblet seg sammenlignet med sommeren før, selv om flytrafikken kun steg med 4 prosent.

Mangler ved flygeledelsen var årsak til 75 prosent av forsinkelsene, ifølge bransjeorganisasjonen for europeiske flyselskap - "Airlines for Europe".

Det var streiker og konstant underbemanning som forårsaket problemene, som igjen påfører flyselskapene enorme utgifter. Dessuten fungerer flygeldertjenesten i noen land i Europa svært dårlig.

Enkelte streikekåte flygeledere på kontinentet har allerede varslet at de vil ramme trafikken i sommer.

Tall fra 2018 viser at en av fem avganger var innstilt eller forsinket sommeren i fjor.

Ble du rammet av pilotstreiken i SAS? Søk erstatning nå!

SAS og Norwegian dårligst
I perioden fra 1. juni til 31. august 2018 hadde rundt 21,1 prosent av SAS sine flyvninger i og fra Norge utfordringer med kansellering eller forsinkelser. Det utgjorde rett over 5000 av totalt 24 000 flyvninger i denne perioden.

Norwegian slet også, om ikke like mye: Respektive tall viser kanselleringer eller forsinkelser på rundt 3300 flyvninger av totalt 18 700 i samme periode – det utgjør rundt 17,7 prosent av flyvningene selskapet gjennomførte i fjor sommer.

Sammenlignet med juni, juli og august i 2017, økte både SAS' og Norwegians kanselleringer og forsinkelser med rundt seks prosent.

Widerøe best
Widerøe kom klart best ut av de norske selskapene: Av totalt 28 800 flyvninger var bare 5,2 prosent rammet av forsinkelser eller kanselleringer sommeren i fjor.

Ikke bekymret
Kommunikasjonssjef i Avinor Flysikring, Erik Lødding, sier til nrk.no at de følger med, men han er ikke veldig bekymret.

 - Avinor Flysikring er oppmerksom på situasjonen i Europa, og er godt forberedt på å håndtere sommertrafikken til og fra Norge.

Han sier de vil kunne oppleve konsekvensene av problemer på kontinentet likevel.

 - Dersom det oppstår forsinkelser andre steder i Europa, vil dette kunne føre til "følgeforsinkelse" her i Norge, ved at fly som blir forsinket inn fra Europa til Norge, også vil kunne bli forsinket ut igjen.

 - Vi har hele tiden tett dialog med flyselskapene, og gjør det vi kan for at flytrafikken skal gå så smidig som mulig i norsk luftrom, forsikrer Lødding overfor rikskanalen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart