-->

2. september 2019

Emirates 5 år på Oslo lufthavn

Emirates Game Changer lander på Oslo Lufthavn (Emirates)

I dag er det akkurat fem år siden Emirates hadde sin første avgang fra Oslo Lufthavn. Flyselskapet, som er verdens største, lanserte da den daglige avgangen mellom Oslo og Dubai – en direkterute som kobler Norge til over 158 destinasjoner i 85 land. Dubai, Australia, Thailand, Sri Lanka, Filippinene og Mauritius har vært de fem mest populære destinasjonene fra Norge de siste fem årene.
annonse– Fem år flyr veldig fort - og kanskje enda fortere når man føler det man jobber med skaper verdi for mange. At vi sammen med gode partnere kan bidra til at den store verden enkelt kan komme til Norge føles som en bonus. Men det som gjør meg ekstra stolt er å kunne bidra til å realisere folks drømmer og ikke minst å kunne aktivt bidra til den reisen den norske laksen gjør ut til millioner av hjem i hele verden, sier Terje Grue, norgesjef i Emirates.

På verdensbasis er det over 63 000 ansatte i Emirates med 160 ulike nasjonaliteter. 46 av disse er norske og jobber i ulike stillinger på bakken og i luften. På bakken er det åtte ansatte på selskapets norske kontor på Tjuvholmen som ledes av Emirates Norgessjef, Terje Grue. På flyplassen er det åtte ansatte (ikke alle norske) som sørger for at både fly og passasjerer kommer seg av sted i rute hver dag. Flyselskapet har også sin egen fraktdivisjon, Emirates SkyCargo, bestående av seks ansatte. I lufta er det 19 norske kabinansatte og 15 norske piloter som alle er bosatt i Dubai.

– I fem år har Emirates bidratt til at norske reisende kan fly til fjerne himmelstrøk, til spennende metropoler og pulserende storbyer – alltid ivaretatt av vårt gjestfrie mannskap, og ikke minst kunne nyte vår prisvinnende service og underholdning om bord. Vi er stolte av å ha vist nordmenn gjennom de siste fem årene hvordan det er å «Fly Better», sier Grue.

To norske piloter i cockpit
Kaptein Frank Christian Bårdsen vinker fra cockpit (Emirates)
Kaptein Frank Christian Bårdsen og senior førstestyrmann Christian Theisen fløy Emirates inn til Oslo fra Dubai på 5-årsdagen. For fem år siden var Bårdsen førstestyrmann på Emirates’ første flyvning fra Oslo Lufthavn. I dag er han kaptein, og den som sørget for at flyet landet trygt på Oslo Lufthavn.


– Det er et stolt øyeblikk for meg å være en del av jubileumsfeiringen til ruten Dubai-Oslo og komme tilbake som kaptein. Vi flyr en moderne flåte med Boeing 777 og A380 - det største av alle passasjerfly - som er en drøm for enhver pilot. Vi opererer ikke faste ruter og kan fly til alle de 158 destinasjonene i Emirates-nettverket. Vi får muligheten til å oppleve hele verden, noe som betyr at jobben aldri blir kjedelig. Men det er alltid ekstra hyggelig når man får fly hjem til Norge, sier Bårdsen.

Bårdsen og Theisen fløy heller ikke et hvilket som helst fly til Oslo Lufthavn i dag. De fikk æren av å fly Emirates «The Game Changer». Det unike flyet var satt på ruten mellom Dubai og Norge kun i dag for å markere selskapets 5-årsjubileum i Norge.

«The Game Changer» på unikt besøk i Norge
Luksus på First Class Suiten (Emirates)
The Game changer er et Boeing 777-300ER og blir omtalt som en «game changer» på grunn av sine unike suiter på First Class – utviklet i samarbeid med Mercedes-Benz. Med fullstendig avlukkede rom, skyvedører fra gulv til tak og opp til 12m2 med boltreplass, er suitene designet for å gi maksimal komfort og privatliv på reisen.

Setene kan legges helt flatt til en komfortabel seng, i tillegg til at de kan stilles inn i «Zero-gravity»-modus – inspirert av teknologi fra NASA, for å gi følelsen av å være vektløs under flyvningen.

Fakta om Emirates Oslorute
  • Fløyet over 840 000 nordmenn fra Norge til Dubai, og videre, siden 2. september 2014
  • Har bidratt til å eksportere over 61 000 tonn norsk laks
  • Fraktet i underkant av 106 000 tonn med gods ut av og inn i Norge
  • Er det eneste flyselskap som tilbyr First Class ut av Norge med sjåfør-tjeneste inkludert i prisen
  • Serverer årlig 170 000 måltider på ruten mellom Oslo Lufthavn og Dubai

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart