-->

23. september 2019

Roll Royce sliter med Dreamlinermotorene

Motorproblemene med Dreamlinerne er ikke løst i en fei (Jørgen Syversen/ Norwegian)

Flymotorprodusenten Rolls Royce har i lang tid slitt med tekniske problemer på Trent 1000 motorene som blant annet Norwegian benytter på sine Dreamlinere. Produsenten opplyser nå at de ikke er ajour til nytt år som de håpet på, og dermed blir flyene stående på bakken.
annonseFlere britiske medier skriver at problemene med korrodering i viftebladene, og sprekkdannelser i motorene ikke lar seg løse så raskt som produsenten hadde sett for seg. Rolls Royce hadde håpet at flesteparten av de flyene som står på bakken, kunne være operative fra nyttår, men slik situasjonen er nå, tror ikke produsenten de er kvitt problemene før tidligst andre kvartal 2020.

Rolls Royce har rett og slett problemer med å finne ut hvorfor skadene oppstår på så nye fly. De har skiftet alt fra enkelte deler, opp til hele motorer på flyene. Det skal være omlag 35 Dreamlinere rundt om i verden som nå er parkert grunnet disse problemene.

Blant de selskapene som har Dreamlinere på bakken finner vi Virgin Atlantic, British Airways og vårt eget Norwegian.

Norwegian har parkert til sammen ti av langdistanseflyet Boeing 787 Dreamliner, etter problemer med Rolls Royce motorene og nye krav til hyppige inspeksjoner, skrev Dagens Næringsliv tidligere denne måneden.

Løsnet motorfragmenter
Blant Norwegianflyene som er parkert er Dreamlineren som mistet fragmenter fra motoren over Isola Scara, en forstad til Roma.

Den ligger et par kilometer sør for enden av rullebanen hvor flyet nettopp hadde lettet med 298 passasjerer på vei mot Los Angeles i USA. Minst 12 hus og 25 biler ble truffet da glovarme motordeler fra flyet regnet ned over forstaden. Ingen personer skal ha kommet til skade.

Uakseptabelt
En representant for Rolls Royce uttalte i mai i år at hele situasjonen er uakseptabel, og produsenten beklager igjen de problemene dette medfører for flyselskapene, men forsikrer at de jobber tett med kundene som er rammet, for at deres daglige drift skal gå så smertefritt som mulig.

Norwegian forventer å få økonomisk kompensasjon fra Rolls Royce for problemene med Trent 1000 motorene, og fra flyprodusenten Boeing for problemene med MAX flyene som er parkert.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart