-->

23. september 2019

Ving er reddet - Vinggruppen i Norden fortsetter å investere

Thomas Cook har flydd inn i solnedgangen, Ving Norge er reddet

Etter at den britiske reiseoperatøren Thomas Cook natt til mandag slo seg konkurs, har det vært knyttet stor usikker het til hva som ville skje med selskapets norske avdeling Ving, og de andre selskapene i Norden. Nå er det kommet til en avklaring. 
annonseThomas Cook Group, hvor Vinggruppen i Norden har vært en uavhengig del siden 2007, kunngjorde mandag at selskapet hadde begjært konkurs. Vinggruppen med Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter og flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som er egne juridiske enheter, fortsetter virksomheten og trafikken går som vanlig igjen i morgen, tirsdag.

Vinggruppen i Norden, og det nordiske flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, har vært blant de mest lønnsomme reiseselskapene i Norden i mange år. Styret har nå besluttet å fortsette flytrafikken i løpet av tirsdag.

Fullt fokus er nå på å ta vare på de reisende som er berørt av mandagens midlertidig avlyste flyreiser, og nå å sikre at flyene er i lufta allerede på tirsdag.

Airbus A330 Thomas Cook Scandinavia (Wikimedia)
- Selv om jeg er trist over konkursen til Thomas Cook Group og alle dens ansatte og lojale kunder i mange land, ligger mitt ansvar her i Norden og for Vinggruppens fortsatte reise. Siden vi er en uavhengig og lønnsom del av konsernet, har vi allerede vært i stand til å sikre vår fortsatte virksomhet med støtte fra våre banker, långivere og garantister, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden.


- Vi har et stort ansvar overfor våre kunder, ansatte, leverandører og samarbeidspartnere, og det er derfor jeg er veldig glad for at vi har klart å få en løsning så raskt, slik at vi kan fortsette å investere i den nordiske virksomheten, fortsetter Magnus Wikner.

For Vings reisende har konkursen til Thomas Cook Group ingen direkte innvirkning.

- Vårt fokus her i Norden har alltid vært å skape de beste ukene av året for våre reisende i over 60 år, og vi vil fortsette å skape opplevelser og ferieminner fremover, sier Magnus Wikner.

- Vi i Ving Norge har jobbet intenst det siste døgnet, og nå er vi bare veldig glade. Vi fortsetter å ha fullt fokus på de fantastiske gjestene våre, som har vært utrolig tålmodige og støttende i disse vanskelige timene, sier informasjonssjef i Norge, Siri Røhr-Staff.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart