-->

28. oktober 2019

Avviser rykte om russisk flykjøp

Norwegian avviser at de skal bestille 40 fly av typen Sukhoi Superjet 100 (scac.ru)

Før helgen kunne vi lese i flere russiske medier at Norwegian hadde signert en avtale om å kjøpe 40 fly av typen Sukhoi Superjet 100, mot å få tilgang til den etterlengtede Sibirkorridoren. Norwegian på sin side avviser en slik avtale, men inrømmer at de har vært i kontakt med russiske myndigheter og flyprodusenten.
annonse


Det var det russiske nettstedet rbc.ru som først skrev at Norwegian hadde inngått en avtale med flyprodusenten Sukhoi om å kjøpe 40 fly av typen Sukhoi Superjet 100, et fly med 80 - 100 seter godt egnet på regionale ruter.

I følge den russiske nettavisen skulle Norwegians datterselskap Norweian Air Argentina kjøpe 30 fly, mens morselskapet Norwegian skulle kjøpe 10 fly.

Som motytelse skulle Norwegian endelig få tilgang til den såkalte Sibirkorridoren, som både SAS og Finnair benytter, og som kutter reisetiden mellom Europa og deler av Asia med 3 - 4 timer. Norwegian skulle også få gode rabatter på disse flykjøpene.

Norwegian har lenge drømt om å få tilgang til passasjen, men Russland har sagt nei. Begrunnelsen er at de bare tillater et selskap per land tilgang til korridoren av gangen. Siden SAS allerede flyr, og de skandinaviske landene har en felles avtale med Russland, så slipper ikke Norwegian til.

Manglende tilgang har blant annet ført til at Norwegian ikke har startet ruter til Kina, Japan og Korea, slik de ønsker.

Tilbakeviser
Fredag tilbakeviste Norwegians strategidirektør Tore Østby helt og fullt påstanden om at det var inngått en avtale overfør nyhetsbyrået TDN Finans, men nå kan selskapet bekrefte at det har vært møter:

– Det stemmer at vi har hatt møter med russiske myndigheter og flyprodusenten Sukhoi, men vi har ikke inngått noen forpliktende avtaler, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til E24.

Norwegian ønsker ikke å uttale seg ytterligere i saken.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart