-->

28. oktober 2019

Thai: Problemer, men ingen krise

Thai Airways har store økonomiske problemer

 De siste dagene melder flere medier at Thai Airways er på konkursens rand og at selskapets toppsjef Sumeth Damrongchaitham skal ha sagt følgende under et internt møte til sine ansatte: Det er ingen komfortsone eller steder å gjemme seg. Hvis vi synker, vil vi alle gå ned.
annonsePåfølgende dag måtte Thai-sjefen gå ut i media og dementere at selskapet sto med en fot i graven. Han sa at det hele skyldtes missforståelser, og at de ikke risikerer konkurs, men at alle de ansatte må stille opp og snu skuta, og det må skje fort.

Thai må kutte kostnader ved å redusere lønningene til ledende ansatte og følge en nullbeholdningspolitikk på cateringavdelingen, sa Sumeth Damrongchitham til Bangkok Post.

- Det er ikke rom for bonuser eller lønnsforhøyrelser til de ansatte. Hovedpremien for alle vil være at selskapet overlever, sa selskapets president.

Selskapet har tapt markedsandeler til konkurrenter både innenlandsk og internasjonalt. For 20 år siden hadde Thai Airways tilnærmet monopol på innenlandsflyvninger i Thailand – med tilsvarende høye priser.

Thailand har aldri vært billigere. Oslo - Bangkok fra kun 1600,- én vei !

Lavprisselskaper som Air Asia har endret dette i Thailand og regionen. På langdistanseruter dominerer flyselskaper fra Midtøsten som flyr direkte til alle de internasjonale flyplassene i Thailand – med billettpriser Thai ikke klarer å konkurrere med, skriver DN.

Thai skal nå ha et akkumulert underskudd på 87 milliarder norske kroner. Selskapet som er 66% eid av den thailandske staten, har alltid hatt dem som garantist for gjeld og flykjøp. Nå sier staten ved finansministeren at de vil se handling før de skyter inn flere bath i selskapet.

Thai Airways ble grunnlagt i 1960 med hjelp av SAS, som ble kjøpt ut i 1977, da den thailandske staten overtok selskapet 100%. I dag er statens eierandel på 66%.

Thai hadde i sommer 10 års jubileum på Gardermoen, og de flyr mellom Oslo lufthavn og Bangkok Suvarnabhumi lufthavn, med én daglig avgang, hele uken.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart