-->

5. januar 2020

SAS skal fly mellom Oslo og Lakselv

 SAS og Forsvaret jobber med en ny rute mellom Oslo og Lakselv (Airbus)

SAS og Forsvaret skal være i forhandlinger om å få på plass en flyrute mellom Oslo lufthavn og Lakselv lufthavn Banak. Det skal etter planen flys to ganger i uken, de setene som Forsvaret ikke selv kjøper, vil selges på det åpne markedet.
annonseI oktober i fjor ble det kjent at SAS har vunnet en kontrakt med Forsvaret om å frakte deres personell mellom Oslo og Bardufoss, en kontrakt Norwegian har sittet på i 12 år. SAS skal starte ruten til Bardufoss 1. februar i år, med en gyldighet på 4 år.

Her er de beste tilbudene på flyreiser mellom Oslo og Bardufoss

Den nye ruten til Lakselv, som ennå ikke er offentlig presentert, skal være et resultat av at ingen flyselskap var interessert i å legge inn et tilbud under anbudsrunden som gikk parallelt med Oslo - Bardufoss. Forsvaret har derfor i etterkant, vært i kontakt med selskapene og valgt å forhandle videre med SAS.

I en intensjonskunngjøring, som er offentlig tilgjengelig via DOFFIN (Database for offentlige innkjøp), kan man lese følgende:
FLO har etter utløpt tilbudsfrist (for anbudet, red.anm.) vært i kontakt med aktuelle tilbydere. Basert på aktuelle tilbyderes respons er SAS Denmark Norway Sweden NUF på nåværende tidspunkt (29.11.2019) eneste tilbyder med interesse i å inngå kontrakt på den aktuelle rutestrekningen.
FLO (Forsvarets logistikkorganisasjon) har derfor valgt å inngå forhandlinger med SAS Denmark Norway Sweden NUF, og kommet frem til en rammeavtale om leveranse av persontransport med rutefly mellom Oslo og Lakselv med to ukentlige avganger. Kontraktsperioden vil være ett år med opsjon om forlengelse med inntil tre år. Maksimal kontraktsperiode vil være 4 år. Estimert kontraktsverdi for hele rammeavtalens varighet inkludert opsjoner er NOK 90 000 000.
FLO har etter dette til hensikt å signere rammeavtale med SAS Denmark Norway Sweden NUF for strekningen Oslo - Lakselv, med to ukentlige avganger.

Av denne intensjonskunngjøringen leser vi at Forsvaret har til hensikt å skrive en avtale med SAS om flygninger mellom Oslo og Lakselv, hver mandag og fredag. Rutetider og oppstartdato vil trolig komme så fort kontrakten er signert.

Her kan du finne de beste prisene på flybilletter fra Oslo til Lakselv, samt hoteller og leiebil

Sommeren 2011 etablerte Norwegian en sommerrute til Oslo som et prøveprosjekt. Denne ruten ble betegnet som en suksess, og flyselskapet har videreført ruten de påfølgende somrene, senest i 2019. SAS forsøkte seg i 2009 med sesongrute til Oslo. Ruten ble en såpass stor suksess at flyselskapet måtte erstatte det opprinnelig oppsatte Boeing 737-500 med større Boeing 737-800 på flere av avgangene. Denne ruten ble imidlertid ikke videreført sommeren etter.

Om Norwegian velger å oppretteholde tilbudet sitt kommende sommer er ukjent.

Her kan du regne ut CO-2 avtrykket ditt til Lakselv

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart