-->

22. februar 2020

Punktligst i verden, og snart kommer de til Norge

Braathens Regional Airlines fly av typen ATR72-600 med 72 seter (flygbra.se)

Det svenske flyselskapet BRA (Braathens Regional Airlines) hadde 93.2% av sine avganger på rute i fjor, det gjør dem til verdens punktligste flyselskap, og snart åpner de sin første rute i Norge.

annonse
I slutten av mars skal de to flyselskapene Braathens Regional Airlines (BRA) fra Sverige og norske Widerøe starte en ny direkterute mellom Sandefjord lufthavn Torp og Stockholm lufthavn Bromma, og da får vi et nytt flyselskap til Norge.

BRA sendte nylig ut en pressemelding der de fortalte at drøyt 93% av deres fly lettet og landet innenfor 15 minutter i 2019, noe som er internasjonal målestandard for når et fly er i rute.

Men ser vi på offisielle punktlighetsstatistikkene fra Flightstats eller Cirium, er ikke BRA å finne på noen av listene, der er det Aeroflot, LATAM, ANA som topper statistikken selv om Aeroflot "kun" har 86.7% av sine fly i rute.

Så hvorfor kommer ikke BRA inn på disse listene?

Stockholmsweekend - Fly + 2 hotellovernattinger + 2 personer = 2.015,- pp.

Svaret er ganske enkelt at både Flightstats og Cirium er drevet av betalende partnere, og de får inn data fra disse sponsorene. BRA samarbeider ikke med disse selskapene, og topper derfor ikke punktlighetsstatistikkene.

Fra nyttår startet derimot BRA et samarbeid med Official Aviation Guide (OAG), som selv mener de er de største på denne typen statistikk, og dermed håper og tror det svenske flyselskapet på at de skal kunne toppe de internasjonale trafikkmålingene neste år.

Når BRA åpner sin nye Stockholmsrute i mars, er det nok mange som føler at det selskapet er litt norsk også. Flyelskapet er heleid av investeringsselskapet Braganza, som igjen er heleid av Per G. Braathen. Per er barnebarn av Ludvig G. Braathen som grunnla flyselskapet Braathens SAFE.

BRA har 23 destinasjoner på rutekartet, selskapet fløy i fjor 2.2 millioner passasjerer. Deres base er på Bromma flyplass, kun 15 minutter utenfor Stockholm sentrum.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart