-->

24. februar 2020

Wizz Air vurderer gjenåpning av flyrute til Tuzla

Starter Wizz Air opp flyruta mellom Torp og Tuzla igjen? (Vilnius Airports)

Tuzla lufthavn, i Bosnia Hercegovina, er i ferd med å forhandle frem en ny avtale med lavprisselskapet Wizz Air, det kan bety nye ruter og mulig gjenåpning av Torp - Tuzla.

annonse


Sommeren 2015 lanserte de ungarske lavprisselskapet Wizz Air en ny rute fra Torp til Tuzla, den tredje største byen i Bosnia Hercegovina. Ruten eksisterte et halvt år før den ble nedlagt, den nye flyskatten som da ble innført, fikk skylda for rutekuttet.

I disse dager forhandler representanter for Wizz Air og flyplassen i Tuzla om flyselskapets videre driftr på lufthavnen. Partene sier de er fornøyde etter de siste møtene, men at begge har forventninger til motparten.

Blant annet sier Wizz Air at infrastrukturen og rullebanen må opprustes, mens flyplassledelsen i Tuzla forventer økt kapasitet, med flere ruter og flere avganger per rute. Det vurderes også å stasjonere et tredje basefly ved flyplassen, det er kun Wizz Air som flyr regulære linjer fra Tuzla, femten i alt, mens Freebird Airlines flyr noe charter.

Kommer partene til enighet og signerer en ny driftsavtale for de neste fire årene, kan Hamburg, Paris og Milano bli nye destinasjoner, mens de to tidligere rutene til London og Sandefjord Torp kan komme tilbake på rutekartet.

En ny avtale mellom Wizz Air og Tuzla lufthavn skal etter planen tre i kraft i juni i år.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart