-->

21. februar 2020

Vi valfarter til en av Europas dyreste byer

Over en halv million nordmenn vil til London i løpet av 2020, viser en fersk reiseundersøkelse (Getty images)

Europeiske hovedsteder er fortsatt blant nordmenns favorittdestinasjoner for storbyferie. Og det er London som troner øverst, til tross for at byen regnes som en av Europas dyreste byer, viser en fersk reiseundersøkelse.

annonse
Billetter til verdens opplevelser


Den britiske hovedstaden er tett etterfulgt av København, som også går igjen som en av nordmenns foretrukne hovedsteder.

- London og København er byer vi aldri går lei. Mange reiser dit igjen og igjen, fordi de alltid finner noe nytt å oppleve eller utforske. Kort reisetid gjør også disse destinasjonene til perfekte reisemål for weekendturer, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise, om den siste undersøkelsen de har gjort i samarbeid med Opinion.

New York fortsatt på topp tre
Ifølge reiseundersøkelsen planlegger 550 062 nordmenn en tur til London i 2020, mens 518 630 nordmenn ønsker seg til København i løpet av det nye året. 235 741 har søkt seg til New York.

Berge forteller at flere direktefly har gjort USA-drømmen lettere å virkeliggjøre for mange nordmenn.

- Flere direktefly fører til økt konkurranse, så nå koster det litt mindre enn før å komme seg «over dammen». Dermed har det blitt mulig for enda flere å dra til New York for en langhelg med shopping og kultur.

Videre på listen over storbyene flest av oss vil reise til i 2020, finner vi Roma og Amsterdam. Disse byene har gjort et byks på listen siste året, mens Berlin og Stockholm faller litt i popularitet.

De beste tilbudene på fly og hotell i London akkurat nå

Reisesyke Osloboere
Undersøkelsen fra FINN reise viser at folk som bor i Oslo i større grad planlegger å dra på storbyferie enn de fra andre deler av landet.

48 prosent av Oslos befolkning svarte i undersøkelsen at de har tenkt seg på storbyferie i 2020.

Dette er sammenlignet med befolkningen i de andre landsdelene, der mellom 24 til 31 prosent oppga planer om storbyferie i 2020.

Luftbro til London
Osloboere og østlendinger har et hav av muligheter når det kommer til flyavganger til Oslo, det er nesten sånn at man ikke trenger rutetabell.

Fra Gardermoen flyr 5 selskap mellom Oslo og London. I juni trekker riktignok Wizz Air seg ut av Oslo-London sirkuset. De startet sin rute til London Luton i september i fjor, men avslutter flere av sine Londonruter til sommeren.

Brexit: ekstra viktig med reiseforsikring

Den beinharde konkurransen gir selvsagt et enormt prispress, ingen av selskapene tjener penger på en flybillett til rett over hundrelappen en vei, men for oss som reisende er det positivt. Så må hver og en av oss sjekke hva som er inkludert i prisen, tre av aktørene er lavprisselskap, der minimalt er inkludert i prisen. Det kan fort bli dyrt hvis du står på flyplassen og må betale ekstra gebyrer på tjenester du tok som en selvfølge.

Fra Oslo lufthavn til London kan du fly med:
  • SAS til Heatrow, inntil 5 ganger daglig
  • SAS til Stansted, 3-4 ganger i uken - fra 29. juni 2020
  • British Airways til Heatrow, inntil 4 ganger daglig
  • Norwegian til Gatwick, inntil 4 ganger daglig
  • Ryanair til Stansted, inntil 3 ganger daglig
  • Wizz Air til Luton, 1 gang daglig - avsluttes 31. mai 2020
Vi skal heller ikke glemme at Ryanair flyr inntil 4 ganger i uken fra Torp til London Stansted.

Tre tips for å gjøre London-turen rimeligere:
  1. Forhåndsbestill billetter til severdigheter og attraksjoner i forkant av reisen. Mange nettsteder tilbyr rabatterte priser på lokale attraksjoner, som kan være vesentlig billigere enn å kjøpe billetter på stedet. Billetter til Londons severdigheter!
  2. Unngå å spise og bo i områder som regnes som turistfeller, da prisene ofte er skrudd opp i disse områdene. Du kan ofte finne gode restauranter og hoteller bare et par kvartaler unna der prisene er mer vennlige mot lommeboken.
  3. Benytt deg av kollektivtilbudet. Det er mye trafikk i London og tar du taxi risikerer du å sitte lenge i kø. Med t-bane kan du komme deg rundt omkring til en billigere penge. T-banekort i London — forhåndskjøp før avreise og slipp køer

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart