-->

28. mars 2020

Får slå sammen to ruter fra Oslo til Trøndelag

Får lov av departementet å fly Oslo - Røros - Ørland i tre måneder (Air Leap)

Som en følge av situasjonen vi er i, med mange færre reisende, har flyselskapet Air Leap fått lov til å slå sammen to ruter til et triangelsamband. I to måneder skal rutene Oslo - Ørland og Oslo - Røros flys sammen.
annonse


Det svenske flyselskapet Air Leap flyr i dag en rute mellom Oslo lufthavn og Ørland ytterst på trøndelagskysten, fra 1. april overtar de anbudsruten mellom Oslo og Røros, fra Widerøe.

I forbindelse med virusutbruddet tok flyselskapet kontakt med Samferdselsdepartementet og spurte om de kunne få lov til å fly de to rutene under ett, dette for kunne fylle opp og fly med flere passasjerer enn å fly nesten tomme fly, som vil være et enormt tapsprosjekt.

Samferdselsdepartementet har stilt seg positivt til dette og gitt Air Leap tillatelse til å fly en trianglerute i to måneder, med oppstart 1. april.


Rutetidene
Dette betyr i praksis at morgenflyet starter på Ørland klokken 06:15, ankommer Røros 06:50, og flyr videre 07:05, med ankomst Oslo 08:00. Dette flyet går alle hverdager.

Ettermiddagsflyet letter 15:40 fra Ørland, ankommer Røros 16:15 og drar videre 16:35. Flyet ankommer Gardermoen 17:35. Dette flyet flys alle hverdager og søndager.

Fra Oslo blir det avganger klokken 09:30 med ankomst Røros 10:30. Etter et kort opphold letter flyet 10:50 og lander på Ørland 11:25. Dette flyet går alle hverdager.

Air Leaps ettermiddagsfly tar av fra Gardermoen 18:15 og lander på Røros 19:15, etter et kort stopp flyr de videre klokken 19:35 og er framme på Ørland 20:10. Dette flyet flys alle hverdager og søndager.

Ingen av rutene flys på lørdager. Rutetidene er hentet fra flyselskapets nettsider.
Air Leap har flydd mellom Oslo og Ørland siden januar i fjor, med et stadig bedre belegg, når de tar over Oslo - Røros blir det svenskenes første anbudsrute i Norge.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart