-->

29. april 2020

Flypassasjerer har rett på pengene tilbake

Flypassasjerer som får flygningen sin innstilt har krav på pengene tilbake (Anna Zvereva / Wikimedia Commons)

Forbrukertilsynet sender i disse dager ut et orienteringsbrev til flyselskapene Norwegian, SAS og Widerøe der de understreker at det må opplyses klart om passasjerenes rettigheter ved kansellering av flyreiser. Tilsynet ber også selskapene redegjøre for sine informasjonsrutiner.
annonse


Flypassasjerer som får flygningen sin innstilt har krav på pengene tilbake, enten kontant eller ved en bankoverføring. Flyselskapene plikter å opplyse klart og tydelig om dette.

Refusjon av hele billettprisen kan også gis i form av en reisekupong eller andre tjenesteytelser, men dette krever at passasjeren godtar dette alternativet og at det avtales skriftlig.

– For vår del er det viktig å understreke at passasjerene skal få klar og tydelig informasjon om retten til å kreve refusjon av hele billettprisen, sier Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet.


Forbrukerne må få velge
– Flere flyselskaper tilbyr for eksempel verdikuponger og vouchers i stedet for å gi forbrukerne pengene tilbake. Dette er ikke problematisk så lenge retten til refusjon ikke underkommuniseres og forbrukerne selv aktivt velger verdikupong fremfor refusjon, sier Haugseth.

– Dersom flyselskapene kun informerer om muligheten til å få refusjon i form av verdikupong eller lignende uten å samtidig informere om retten til å få en kontant refusjon, vil dette kunne være et brudd på markedsføringsloven.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart