-->

27. april 2020

Nye Norwegian: Færre fly - færre ruter - bedre inntekter

Norwegian skal gjennom en omfattende restrukturering (Norwegian)

Norwegian står midt i den største krisen i selskapets historie og kjemper en intens kamp for å overleve. Mandag la Norwegian frem detaljer om planen der det vil få slettet gjeld mot at kreditorer og leasingselskaper i stedet får aksjer i selskapet.
annonse
PERFEKT FOR ÅRETS SOMMERFERIE I NORGE

Mandag la Norwegian fram en detaljert kriseplan for å berge selskapet. Den håper man skal være nok til at Norwegian holder selskapet flytende til de er på vingene igjen fra sommeren 2021, og med normal drift fra 2022.

Dette er de viktigste punktene i kriseplanen til Norwegian:
  • De ber leasingselskapene redusere sine krav mot selskapet med minst 500 millioner dollar, eller 5,3 milliarder norske kroner. Leasingselskapene eier de fleste av Norwegians fly og leier dem til Norwegian.
  • Selskapet vil i tillegg gjøre mellom 60 og 85 % av obligasjonsgjelden de har, om til aksjer. Det betyr at de fjerner nesten 4,2 milliarder i gjeld.
  • Selskapet vil hente 400 millioner kroner i emisjon og utsette forfallene på alle sine lån.

Reduserer flyparken, kutter ruter
Norwegian har i dag en flypark bestående av 156 fly i framtiden ser de for seg at den reduseres til et sted mellom 110 og 120 fly, noe som gjør at kapasiteten til selskapet reduseres med omlag 30%.

Selskapet ser for seg at flåten av langdistansefly (Dreamlinere, red.anm.) halveres, og at ulønnsomme ruter kuttes, men at London, New York og Los Angels er byer de vil satse på videre.


Norge og Norden kommer til å være hjørnestener i selskapet, så blir det kutt i en del ruter til Europa, spesielt de smale med tynt belegg.

Mersalg
I tillegg til kutt, vil det også være viktig med mersalg (ancillary revenue), kanskje spesielt ombord i flyene. Grunnprisene på Norwegians billetter vil fortsatt være lavere enn konkurrentens, men vi kan regne med flere, og kanskje høyere gebyrer på tilleggstjenester som bagasje, setereservasjoner, wifi-tilgang etc., og muligens høyere pris på mat og drikke ombord. Det kan heller ikke utelukkes at Norwegian kan utvikle nye tjenester og produkter senere.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart