-->

28. april 2020

SAS sier opp 5000 ansatte, ca 1300 i Norge

SAS skal omstruktureres, 5000 ansatte må gå, omlag 1300 av dem i Norge (SAS)

Som et resultat av covid-19 forventes etterspørselen å bli betydelig påvirket i løpet av resten av 2020, og det vil ta flere år før etterspørselen er tilbake til nivåer før utbruddet. SAS må derfor ta avgjørende tiltak for å tilpasse virksomheten til et miljø med lavere etterspørsel. Derfor setter SAS nå i gang en prosess for å redusere antall ansatte med opp til 5.000.
annonse


Det kommer fram i en børsmelding fra selskapet.

Utbruddet av covid-19 har fjernet mesteparten av etterspørselen etter flyreiser og dermed det kommersielle grunnlaget for flyselskaper. For tiden opererer SAS bare innenfor et svært begrenset innenlandsk nettverk i Norge og Sverige. På grunn av dagens begrensninger forventer SAS begrenset aktivitet i den viktige sommersesongen. I tillegg vil det sannsynligvis ta flere år før etterspørselen kommer tilbake til nivået før covid-19.

SAS permitterer 10.000 ansatte

SAS-ansatte har i gjennomsnitt oppsigelsesperioder på omtrent seks måneder. Usikkerheten om etterspørsel og hvor lang tid det vil ta å tilpasse organisasjonen gjør at SAS må handle proaktivt. Dette gir SAS fleksibilitet til raskt å skalere opp driften hvis etterspørselen kommer tilbake, men også til å ta ytterligere tiltak hvis utvinningen tar lengre tid enn forventet.

Den forventede oppsigelsen til 5000 ansatte vil bli distribuert til omtrent 1 900 heltidsansatte i Sverige, 1 300 i Norge og 1 700 i Danmark. Prosessene vil bli utført i samsvar med arbeidsmarkedets lover og praksis i hvert land. Underveis i prosessen vil SAS føre en aktiv dialog med fagforeningene for å prøve å finne løsninger for å redusere det faktiske antallet oppsigelser i konsernet.


- Covid-19 har tvunget SAS til å ta stilling til en helt ny virkelighet som vil få konsekvenser ikke bare de kommende månedene, men de kommende årene. Vår ambisjon er å fortsette å være det ledende flyselskapet i Skandinavia og dermed ha en ledende rolle i den skandinaviske infrastrukturen som garantist for nasjonal og internasjonal tilgjengelighet, sier Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS.

Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS (SAS)
 - For å fortsette å oppfylle denne viktige sosiale funksjonen, må vi tilpasse kostnadene våre til de rådende omstendighetene. Det er ekstremt trist at vi blir tvunget til å tilpasse arbeidsstyrken til lavere etterspørsel. Ikke minst med tanke på selskapets vellykkede reise de siste årene, som er blitt mulig takket være det fine arbeidet

som er gjort av SAS kompetente og anerkjente ansatte.

 - Sammen med representanter fra fagforeningene vil vi nå jobbe intenst for å finne løsninger for at så få mennesker som mulig blir berørt. I tillegg er vi klare til å skalere opp virksomheten raskt og redusere antall tjenester det gjelder hvis etterspørselen gjenoppretter raskere, avslutter Gustafson.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart