-->

30. april 2020

Skal vi fly med pleksiglass mellom oss?

Forslag til sosial distansering ombord i fly (AvioInteriors)

Det italienske selskapet Aviointeriors har kommet opp med to forslag om hvordan flypassasjerer i fremtiden kan beskyttes mot hverandre for å forhindre smittespredning.
annonse


Du har garantert sett pleksiglassene som er kommet i kasseområdet ved de aller fleste butikkene i landet? Nå er det kommet forslag på hvordan vi kan oppnå sosial distansering ombord i fly.

Utfordringen med å unngå smittespredning blant flypassasjerer i fremtiden har fått det italienske selskapet Aviointeriors til å legge frem to forslag om hvordan passasjerer kan skilles på flyreiser.

Widerøe halverer kapasiteten og øker prisen

Den ene designløsningen er basert på at passasjerene sitter i begge retninger. Passasjerene ved vinduet og midtgangen sitter i flyretningen, mens passasjeren i midtsetet sitter i bak fram. Selskapet kaller denne løsningen "Janus", etter den romerske guden med to ansikt.

Slik blir det å fly i framtiden - smittervernplanen

Dette forslaget er laget med tanke på en seterad med tre passasjerer for å sikre maksimal isolasjon mellom side-ved-side-passasjerer, skriver Aviointeriors på sin hjemmeside.

Hvert av disse setene er omgitt av et høyt plastikkskjold på tre sider som forhindrer passasjerene i å puste på hverandre.


Med denne løsningen vil passasjerer bli skilt fra hverandre, og det vil være en vegg mellom passasjerene og kabinpersonalet i midtgangen. Her får hver passasjer sitt eget lille isolerte rom.

Det italienske selskapet sier at veggene skal være gjennomsiktig, i et sikkert og hygienisk materiale, som er lett å holde rent.

Glassafe
Konseptet "Glassafe" (AvioInteriors)
Aviointeriors har også utviklet et konsept som kan installeres på eksisterende fly for å redusere risikoen for smittespredning.

Dette forslaget har fått navnet "Glassafe". Tanken er at hver passasjer skal isoleres for å minimere kontakten med sidemannen.Glassafe kan leveres med enten helt klart glass, eller med mørkere farge for å gi mindre innsyn og mer privatliv.

Selskapet opplyser at materialet i disse skilleveggene også leveres i et sikkert og hygienisk materiale, som er lett å holde rent.

Begge disse konseptene er på AvioInteriors tegnebrett, men kan settes i produksjon hurtig hvis flyselskapene fatter interesse for dem.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart