-->

29. april 2020

Widerøe halverer kapasiteten og øker prisen

Har kun lov til å selge 50% av setene (Widerøe)

I går kom veilederen til flyselskapene og flyplassene om videre drift under Coronaen. For å oppfylle myndighetenes krav kan Widerøe bare selge halvparten av setene ombord i sine fly. Det igjen vil føre til økte billettpriser.
annonseSom resultat av myndighetenes anbefalinger vil kapasiteten på Widerøes fly reduseres med 50 prosent.

– I praksis vil dette bety at det blir færre billetter tilgjengelig fremover, til høyere pris. Som konsekvens vil vi også måtte gjennomgå ruteplan på nytt og det er forventet at enkelte avganger kan bli kuttet, melder flyselskapet i en pressemelding onsdag.


Dette er et svært omfattende arbeid for Widerøe. Selskapet ber om forståelse for at det tar tid å kontakte alle passasjerer. Det vil være passasjerer på flyavganger de neste dagene som ikke har blitt kontaktet på grunn av tidsnød. Det vil bli mulighet til å avstå fra å reise uten å ha gitt beskjed om dette på forhånd. Disse passasjerene må ta kontakt med kundeservice for å få hjelp til ombooking.

Slik blir det å fly i framtiden

Det omfattendet arbeid med å redusere antall salgbare seter til 50% på alle Widerøes ruteflyginger vil ta noe tid før det er implementert på samtlige flyavganger. Widerøe vil fortløpende ta kontakt med passasjerer og tilby ombooking av billett på de avgangene som allerede har en kabinfaktor på over 50%. De håper på den måten å få til frivillige løsninger for å kunne møte myndighetenes råd.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart