-->

1. mai 2020

Ryanair sier opp 3.000

3.000 piloter og kabinansatte mister jobben i Ryanair (Ryanair)

Som en følge av Coronautbruddet må Ryanair også nedbemanne. Fredag varsler det irske lavprisselskapet at 3.000 medarbeidere vil miste jobben, de fleste av disse vil være piloter og kabinpersonale.
annonse


Det irske lavprisselskapet har, som alle andre flyselskap, satt alt av fly på bakken, og der tror Ryanair de blir stående fram til juli, kanskje lengre.

Som en følge av dette varsler lavprisgiganten i dag at de vil si opp 3.000 ansatte, og at de fleste av dise vil være piloter og kabinansatte. Ryanair varsler også lønnskutt inntil 20%, samt permisjoner uten lønn.

SAS sier opp 5000

Stopper leveranser av fly
Selskapet har samtidig innledet forhandlinger med Boeing om færre leveranser av fly de to neste årene. Det tror ikke at etterspørselen etter flybilletter vil ha tatt seg opp før sommeren 2022.


Vil ha en rettslig prøving av bankgarantiene i EU-domstolen
Det irske lavprisselskapet er veldig lite fornøyd med lånegarantiordningene SAS, Norwegian og andre flyselskaper har fått fra en rekke europeiske land.

Nå vil selskapet ha en rettslig prøving av sakene i EU-domstolen, og skriver:
Når Ryanair returnerer til meningsfull flyging fra juli vil konkurranselandskapet i Europa være forvrengt av et stort volum statsstøtte fra noen EU-land til deres «nasjonale» flyselskaper. I øyeblikket utgjør dette over 30 milliarder euro – i tillegg til lønnsstøtte – hovedsakelig til Lufthansa-konsernet, Air France-KLM, Alitalia, SAS og Norwegian.
Selskapet maler budskapet med bred pensel, og kaller denne typen statlig støtte for doping. Tall fra 2019 viser at Ryanair hadde 17.500 ansatte og før Coronapandemien inntraff, fløy selskapet 2 ruter fra Oslo lufthavn og 13 fra Sandefjord lufthavn Torp.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart