-->

25. mai 2020

Setter inn større fly til Røros

Air Leap setter inn SAAB 2000 mellom Oslo og Røros (SAAB Group)

Det svenske flyselskapet Air Leap øker kapasiteten mellom Oslo og Røros. Det skyldes både kravet om sosial distansering, og at Ørland er en del av denne ruten fram til midten av august.
annonse


1. april startet Air Leap opp som operatør av flyruta mellom Oslo og Røros, en anbudsrute de tok over etter Widerøe. Grunnet mangelen på reisende under pandemien tok selskapet kontakt med Samferdselsdepartementet og ba om å få lage en triangelrute mellom Oslo, Røros og Ørland. Det fikk flyselskapet ja til, for en periode på to måneder.

Fordi det fortsatt er færre passasjerer enn normalt har departementet sagt ja til en forlengelse av triangelruta fram til 15. august.

Air Leap har forøvrig fløyet til Ørland siden januar 2019.

Fly mellom Oslo og Røros fra kr. 668,- én vei

Med kravet om tomme seter mellom flypassasjerene har kapasiteten er blitt dårligere, derfor har Air Leap bestemt seg for å sette inn et større fly av typen SAAB 2000 (bildet), med plass til 58 passasjerer under normale forhold. Med dagens situasjon betyr det 29 passasjerer på hver avgang, det er allikevel bedre enn de 17 setene som med dagens flytype kan selges per flight.

Air Leap flyr nå triangelet Ørland - Røros - Oslo og tilbake, to ganger på hverdagene og en runde på søndag. Det er også mulig å kjøpe billetter "lokalt" mellom Ørland og Røros.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart